Nieuwsbrief 7 V.V. Ter Leede Jeugd!!

Nieuwsitems op onze website www.terleede.nl
Het zal de meeste van u niet zijn ontgaan dat alle nieuwsitems van de jeugd staan vermeld op onze website www.terleede.nl (en ook op Facebook en Twitter).
Het is belangrijk om wekelijks op onze website te kijken en op de hoogte te blijven van het nieuws wat de vereniging u te vertellen heeft. Deze nieuwsbrief staat ook op deze website, maar wordt ook door de begeleiders via de mail naar u verstuurd als ‘extra’ informatie om u optimaal te voorzien van de nieuwtjes binnen de vereniging.

Actie machtiging automatisch incasso kledingplan
Inmiddels zijn alle ouders per mail benaderd om toestemming te geven voor het automatisch incasso van de jaarlijkse bijdrage aan het kledingplan.
De actie loopt zeer voorspoedig. Meer dan 80% heeft al positief gereageerd. De laatste 20% zullen wij binnenkort telefonisch benaderen.

Als jeugdbestuur willen wij aan iedereen meegeven dat alle leden vóór 1 januari 2017 de bijdrage aan het kledingplan moet hebben voldaan. Is dat ondanks herhaaldelijk aangeven van onze kant nog niet gebeurd, dan zien wij ons genoodzaakt om de kinderen niet deel te laten nemen aan de wedstrijden.
Dat is natuurlijk heel vervelend, maar kan wel voorkomen worden. Ons 1e verzoek dateert immers alweer van augustus jl.

Ter Leede JO9-1 kwalificeert zich voor Nederlands Kampioenschap O9/O8
Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het ‘open’ Nederlands Kampioenschap voor het jeugdvoetbal van Nederland; 1 van de 3 grote prijzen in het voetbalseizoen naast het competitie- kampioenschap en de KNVB beker. Het landelijke en grote toernooi kenmerkt zich sinds 2004 door de kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest die tot uiting komen door De Gezonde Voetbalkantine tijdens alle toernooien en het speciale sportiviteitskampioenschap dat op elk toernooi gehouden wordt.

Sportpark Pauwmolen van sportvereniging Wippolder was op 16 Augustus 2016 het toneel van de Districtskampioenschappen Voetbal Talenten Toernooi West II. In totaal waren er voor de 16 deelnemende JO-9 teams 4 tickets te winnen voor deelname aan de Nederlands Kampioenschap. Ook de winnaar van het sportiviteitskampioenschap zou zo’n felbegeerd deelname ticket krijgen. Ter Leede plaatste zich voor de halve finale van het toernooi.

nk-jeugdvoetbal-tl-j09-1

Na een lange dag leek het doel van een ticket voor deelname aan de Nederlands Kampioenschap jeugdvoetbal dan eindelijk was veilig gesteld door een mooie 4de plek. Maar tot ieders verbazing werd het laatste ticket toegekend aan de nummer 5 van het toernooi Graaf Willem II-VAC. De Ter Leede spelers lagen verbouwereerd op het kunstgras tot er werd omgeroepen dat grote sportiviteits-beker mee terug mocht naar Sassenheim. Hiermee kwalificeerde Ter Leede JO9-1 zich voor het Nederlands Kampioenschap O9/O8 (F pupillen) op zondag 2 april in Castricum.

Inzet van hoofdtrainer Henk Wisman bij de jeugd van Ter Leede
Om meer jongens vanuit de jeugd van Ter Leede naar de senioren A-selectie te laten doorstromen gaat Henk Wisman een rol spelen binnen de jeugd. Henk heeft een aantallen trainingen van de Jongens onder 19/17/15/13 geobserveerd. Samen met de betreffende hoofdtrainers en de technische coördinatoren zijn/worden trainingen geëvalueerd. Binnenkort start Henk Wisman met gerichte trainingen voor een aantal talenten binnen een groepering. In de winterstop zal dit traject geëvalueerd worden en waar nodig aangepast worden. Om zo ook in 2017 onze talenten van extra trainingen te voorzien met als einddoel dat deze spelers beter voorbereid zullen zijn op de uiteindelijke overstap naar de senioren en zo beter de aansluiting bij de Ter Leede A-selectie te kunnen bewerkstelligen.

Ukkenvoetbal
Veel van de huidige spelers bij Ter Leede (en zelfs een aantal ouders) zijn hun voetbalcarrière gestart bij de Ukken. Al meer dan 30 jaar kunnen de kinderen van 5-6 jaar (en soms nog jonger) terecht bij de grote animator van het Ukkenvoetbal Jaap Schaap, om spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbalspel machtig te worden. Vanaf september kunnen ze hiervoor om 9.30 uur terecht op het trainingsveld (veld 7) en in de wintermaanden (december, januari en februari) wijken we uit naar sporthal De Wasbeek.
Dus heb je kinderen, kleinkinderen, broertjes of zusjes, neefjes of nichtjes, vriendjes of buurkinderen die geheel vrijblijvend en gratis kennis willen maken met het voetbal bij Ter Leede, kom dan op zaterdag om 9.30 uur gerust langs! Ook op woensdagmiddag om 14.00 uur is er tegenwoordig Ukkentraining. Jaap vind je dan op het hoofdveld van Ter Leede.
Heb je vragen? Jaap is bereikbaar via jaapschaap@terleede.nl of 06-54781453.

Start ukken training
NB.
Omdat vrijwel alle Euro-league spelers van vorig seizoen F-jes zijn geworden zijn er nog niet genoeg spelers voor een afzonderlijke Euro-league training op zaterdag. Zij trainen dus om dezelfde tijd als de Ukken, 9.30 uur op zaterdag en 14.00 uur op woensdag.

Vacatures bij de jeugd.
Voor het komende voetbalseizoen hebben we in ieder geval de volgende vacatures:
-Leden voor de activiteiten commissie
-Coördinator Ukken/Euroleaque
-Begeleiders en trainers
Heeft u zin en tijd om vrijwilligerswerk te doen voor de jeugdafdeling van Ter Leede, stuur dan een mailtje naar onze vrijwilligerscommisie Wij hebben uw hulp hard nodig!

Steun uw club met het inleveren van oud papier en textiel!!!
Bij de ingang van het sportpark (bij de fietsenrekken) staan aan de linkerkant containers, waar u uw oud papier in kwijt kunt. Aan de rechterkant bij dezelfde ingang staat een container voor oud textiel (kleding) en schoenen. U steunt uw club als u hier uw oud papier en textiel inlevert!!!

Heeft u nog vragen, opmerkingen en/of tips voor ons?
Wij horen het graag van u om zo, samen met alle andere vrijwilligers, de vereniging nog mooier te maken!

Voorwaarts Ter Leede

De Jeugdcommissie