Nieuwsbrief 9 V.V. Ter Leede Jeugd!!

Nieuwsitems voor de jeugd!!!
De jeugdcommissie informeert u graag over de nieuwtjes binnen de vereniging. Het zal de meeste van u niet zijn ontgaan dat alle nieuwsitems voor de jeugd staan vermeld op onze website www.terleede.nl (en ook op Facebook en Twitter). Het is belangrijk om wekelijks op onze website te kijken en op de hoogte te blijven van het nieuws wat de vereniging u te vertellen heeft. Met deze nieuwsbrief willen wij u optimaal voorzien van de nieuwtjes binnen de vereniging en daarom wordt deze nieuwsbrief u ook per mail toegezonden. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet per mail? 
Klik hier om u aan te melden!

Heeft u nog vragen, opmerkingen en/of tips voor ons? Wij horen het graag van u om zo, samen met alle andere vrijwilligers, de vereniging nog mooier te maken!

Voorwaarts Ter Leede
De Jeugdcommissie

Amateurvoetbal kiest voor vernieuwing pupillenvoetbal
Meer balcontacten, acties, goals en spelplezier bij jongste voetballers

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Deze fasering is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen.

De KNVB gaat de komende periode verenigingen intensief ondersteunen om de nieuwe wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen.

In de vernieuwde opzet voetballen vanaf het seizoen 2017/’18 pupillen onder 8 en onder 9 jaar, op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt dribbelen en de rol van scheidsrechters wordt ingevuld door spelbegeleiders, om het spel voor kinderen in goede banen te leiden. In het huidige seizoen spelen deze leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld.

In het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 jaar met de nieuwe wedstrijdvormen. Door dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en gedegen in te voeren.

De kleinste voetballers –onder 6 en onder 7 jaar- blijven onderling, bij voorkeur binnen de eigen vereniging, kleine partijtjes spelen. Het advies is kinderen onder de zes jaar 2-tegen-2 te laten spelen, en onder zeven jaar 4-tegen-4. Kennismaken met het spelen van voetbal en spelplezier staan hier centraal.

Toernooikalender 2017 voor de jeugd!
De toernooicommissie is al maanden druk bezig om voor onze jeudteams leuke toernooien te vinden.
Het toernooischema website 2017, tevens te vinden op de website bij Jeugd – overige jeugdinfo – toernooien. Let wel op: het schema is nog lang niet compleet. In de komende maanden zal het schema telkens worden aangevuld met nieuwe informatie.

Gebruik je VOMAR klantenkaart en steun de Ter Leede jeugd.


Wanneer je bij de VOMAR-kassa je klantenkaart toont en deze kaart staat als “Ter Leede” kaart geregistreerd ontvangt de Ter Leede jeugd een half procent van al je bestedingen.
Het registreren gaat eenvoudig. Je hoeft alleen maar naam en klantenkaartnummer door te geven aan vomaractie@terleede.nl.
Alle andere voordelen die aan het gebruik van de kaart verbonden zijn blijven gewoon gelden!
Je mag ook kaartnummers van familieleden en bijvoorbeeld de buren doorgeven!
Heb je nog geen VOMAR klantenkaart?
Loop dan even langs bij de VOMAR-servicebalie en vraag een kaart aan.
Vergeet niet de kaart even te laten registreren op bovenstaand e-mailadres.
Zo ontvangen we met weinig moeite toch al een paar honderd Euro per jaar en als iedereen mee doet kan dat belangrijk meer worden!

Dringend vrijwilligers gezocht voor de activiteitencommissie!!!!De activiteitencommissie is dringend op zoek naar versterking!!! Deze gezellige commissie zorgt jaarlijks voor leuke activiteiten voor de jeugd zoals Sinterklaas, slotdag, voetbal vakantie week, pupil van de week, FIFA gametoernooi. Het is ook mogelijk om je voor één activiteit als vrijwilliger beschikbaar te stellen. Alle hulp is welkom! Heb je nog vragen? Bel Mariska Blankespoor: 06 – 44652166. Aanmelden kan bij de vrijwilligerscommissie: vrijwilligerscommissie@terleede.nl.

Scheidsrechters starten cursus!

Maandag 9 januari zijn Arjan Timmers, Davy Durieux, Rene vd Voet, Ronald Vonk, Nick Ouwehand en Roy Molenkamp begonnen aan de cursus tot verenigingsscheidsrechter. Wij wensen hen veel succes! De cursus wordt gegeven door betaald voetbalscheidsrechter Edwin van de Graaf.