Nipte nederlaag Ter Leede VR1

Ter Leede Vrouwen traden zaterdag aan tegen koploper Saestum uit Zeist. Onder natte weersomstandigheden liepen de vrouwen tegen een onnodige 1-0 nederlaag aan.

Ter Leede begon matig aan de wedstrijd, het leek te veel ontzag te hebben voor de ploeg uit Zeist. Saestum kon direct druk zetten en veel duels werden gewonnen door de gastvrouwen. Dit resulteerde na 15 minuten in een doelpunt na weifelend optreden in de defensie. Hierna gooide Ter Leede de schroom van zich af. Met inzet werd de strijd aangegaan zodat de wedstrijd gelijkwaardig werd, waarbij de bal vooral op het middenveld was en beide ploegen tot bijna geen kansen kwamen.

Na de rust kreeg Ter Leede meer vat op het verzorgde spel van de tegenstander en kon er druk worden uitgeoefend op de defensie van Saestum. De organisatie bij de ploeg uit Zeist was echter bijzonder goed en Ter Leede kon slechts zelden echt gevaarlijk worden. De grootste mogelijkheid was voor Eva Horst, die in het 16 meter gebied volledig vrij kon inschieten. Haar inzet was te zacht en niet geplaatst en zo een makkelijke prooi voor de doelvrouw van Saestum. Ook de ploeg uit Zeist kon in de tweede helft kansen creëren zodat Ter Leede na 90 minuten met lege handen stond.

Statistieken van de wedstrijd.

Eerste helft speelt zich voornamelijk op het middenveld af.

De tweede helft is Ter Leede sterker en speelt zich meer op de helft van de tegenstander af.

Tags:, , , ,