Noordwijk F1 – Ter Leede F1

Vandaag speelden we weer tegen Noordwijk. In de bekercompetitie waren we met 11-1 afgedroogd dus we wisten wat ons te doen stond. Vooraf werd afgesproken dat we fel het duel in zouden gaan, elkaar coachen en vrijlopen. Vandaag was niet alleen Noordwijk de tegenstander maar ook de krachtige zuid-westen wind.
We begonnen ongelukkig aan de wedstrijd, Noordwijk stond met de rug in de wind na 30 seconden al met 1-0 voor. Zou het weer een afstraffing worden? Na de 1-0 waren we wel bij de les. Noordwijk had met de wind in de rug wel het betere van het spel, maar grote kansen gaven we niet meer weg. En zo af en toe kwamen we er zelf gevaarlijk uit. Helaas werd het halverwege de wedstrijd 2-0. De spits van Noordwijk kreeg de bal ingespeeld, op 15 meter van de goal. Twee van onze verdedigers stonden te kijken maar waren niet fel op de bal. Dus tijd voor een schot en 2-0. Hierna kreeg Mads nog een kans maar zijn schot ging over. Justin ging er op rechts alleen vandoor maar met een forse tackle werd hij gevloerd. Ook de vrije trap die hier opvolgde leverde niets voor ons op.
De tweede helft hadden we eindelijk wind voordeel. Desondanks was de eerste kans voor Noordwijk maar Olivier stond paraat.
Met de wind in de rug kwamen we meer op de helft van Noordwijk maar grote kansen leverde dit niet op. We speelden met inzet en beleving en gaven alles, maar we vergaten te voetballen. De ballen werden snel diep gespeeld maar door de harde wind waren die een prooi voor de achterlijn. En als onze spitsen een keer in de voeten werden aangespeeld schuwden de verdedigers van Noordwijk het fysieke duel niet.
Het harde werken werd uiteindelijk beloond Lenn scoorde de 2-1 na een goede pass van Mads. We probeerden hierna snel de gelijkmaker te forceren. Maar bij Noordwijk werd er nu een ander spel gespeeld. Ze gingen fysieker spelen en durfden hierbij regelmatig over het randje te gaan. De scheidsrechter trad in deze situaties slechts half op, en de overtredingen werden gemener en harder. Onze mannen waren hier toch wel van onder de indruk, mede omdat de scheidsrechter de ernst van de overtredingen weg wuifde. Zo raakten we de grip kwijt en scoorde Noordwijk de 3-1. Dat was de goal die de F 1 niet meer te bovenkwam. Na 40 minuten stond deze stand op het scorebord. De scheidsrechter liet nog 7 minuten doorspelen, onbegrijpelijk!
Onze mannen zaten er door en zo kwam de geflatteerde uitslag van 5-1 op het bord.
Vandaag weer een paar lessen geleerd. Een scheidsrechter kan de wedstrijd nadelig beïnvloeden. En we zullen ons moeten wapenen tegen ploegen die tot, of over het randje gaan. We hebben vandaag hard gewerkt, maar het zat tegen. Volgende week gaan we op jacht naar onze eerste overwinning.