Noordwijk JO-13 1 vs Ter Leede JO-13 1 2-3

Het is alweer van het vorig jaar dat u voor het laatst van de D1 heeft vernomen. In de tussentijd heeft de D1 niet stil gezeten. Er zijn een aantal oefenwedstrijden gespeeld waarin de D1 ongeslagen bleef! Met als hoogtepunt het gelijke spel ( 1-1 ) tegen FC Lisse JO 13 1. Een ploeg die bovenin de derde divisie meedraait. Daarnaast ook nog een middagje voet golfen, u begrijpt de stemming zit er lekker in. Deze werd eventjes getart toen vorige week de wedstrijd tegen koploper UVS werd afgelast door koning winter. Maar goed, koning winter is even prinses lente geworden.

Vandaag de topper uit de kelder van de hoofdklasse. Even snel de situatie. Wij staan onderaan met 3 punten en Noordwijk staat 1 plek hoger met 6 punten. U begrijpt deze wedstrijd moet gewonnen worden door de rood gelen om mee te blijven doen voor lijfsbehoud. Helaas zonder keeper Mike. Op één of andere manier heeft hij met zwemmen zijn pink gebroken, zwaar geneusd of anderszins, maar keepen mag hij niet. Dit is een zware aderlating aangezien hij lekker stond te keepen de laatste weken. Kilian uit de D2 was een waardige vervanger. Overigens was er een redelijke roodgele delegatie meegekomen naar De Duinwetering. Ze hadden zich heerlijk genesteld in de business seats op de hoofdtribune.

Opstelling. Zoals gezegd in de goal Kilian. Achterin van rechts naar links. Sam, Denzil Noa en Hugo. Middenvelders rechts Jip, Rosa en Ryan links. Voorin in de spits Nick en geflankeerd door Rowey en Wessel op rechts.

De scheidsrechter kon waarschijnlijk door de mist het hoofdveld van Noordwijk niet vinden want 10 minuten later dan afgesproken werd er om 8.55 uur door Noordwijk afgetrapt. Binnen 30 seconden moest de keeper van Noordwijk zich zelf helemaal uitrekken om de vlammende poeier van Wessel over de lat te tikken. Prachtige save op een prachtig schot. De corner die daarop volgde werd keurig door Rosa voor gedraaid op het hoofd van Denzil. Die kopte ook net over. Daarna ontstak er een gelijkwaardig voetbalgevecht. De eerste stoot werd uitgedeeld door Noordwijk. In minuut 5 een corner op links voor de rood witten. De bal werd vrije doortocht verleend tot in het 5 metergebied. Een Noordwijk speler kon zo de bal in het doel lopen. 1-0. Dit was wel een pijnlijke treffer. Weer een standaard situatie die ons de das om doet. Maar de achterstand was van korte duur. In minuut 9 van de wedstrijd kregen wij halverwege onze eigen helft een vrije trap aan de rechterkant. Denzil kreeg de bal bij Wessel. Die belandde in een scrimmage van 3 man, waar hij op zijn karakteristieke wijze weer uit kwam. Gaf de bal mee aan Nick die zo de vrije ruimte op rechts kon doorbreken. Met een schouderduw ontdeed hij zich van zijn tegenstander en zag in zijn ooghoeken Rowey mee op komen. Nick trok de bal voor en Rowey schoot vanaf een meter of 15 zo de bal onder de keeper door. 1-1. Er ontspon zich een mooi duel waarbij het middenveld keihard werkte voor elke meter. Rosa heeft volgens mij 16 sliding tackles gemaakt en Jip liep de longen uit zijn lijf. Ryan zat overal tussen. Verdedigend gaven we eigenlijk niets weg. De opdracht was ook om ze niet te laten schieten vanaf de 16 meter. Dit om te voorkomen dat ‘kleinere” Kilian in de bovenhoek werd verslagen. Dit plan werkte want Kilian heeft geen redding hoeven te verrichten. Voorin bleven de mannen hard werken maar grote kansen bracht dit niet. Alhoewel Rosa zich mooi vrijspeelde en Nick zag vrij staan op rand 16 meter. Hij draaide met zijn linker om zijn lichaam en volleerde vol op de lat. Later was het Noordwijk die een kleine onoplettendheid achterin bijna afstrafte. Maar de bal trof de paal en werd daarna door Noa corner verwerkt. De warrig fluitende scheids blies voor de welverdiende rust en wij zochten de gezellige kantine van Noordwijk op.

Tijdens het bakkie kwam toch wel naar boven dat we niet veel opschieten met deze gelijke stand. Het spel en inzet daarin tegen was positief. Hopelijk worden we daarvoor eindelijk een keer beloond. Want met onterechte nederlagen kunnen wij inmiddels kwartetten.

Tweede helft was Tijs er ingekomen voor Ryan. Viggo bleef nog even op de bank.

De eerste 5 minuten leek Noordwijk iets sterker uit de startblokken. Ook zij kenden natuurlijk het belang van de wedstrijd. Een winstpartij zou hen bijna veilig stellen van degradatie. Het leidde niet tot grote kansen maar ze hadden een optisch overwicht. Dit overwicht werd onderbroken door een ingooi op rechts. Volgens was het Sam die Wessel aangooide. Wessel dribbelt richting de 16 en legt het leder af op Rosa. Die schoot randje 16 prachtig de bal achter de verbouwereerde keeper. Een werkelijke schitterende 2-1. Het is Rosa’s eerste competitiedoelpunt dit seizoen. Heeft misschien even geduurd maar het was elke minuut het wachten waard! Hierna was het rood geel wat de klok sloeg. We zaten in het momentum en hielden de handen om de keel van de Noordwijkers. Daarbij kwam ook Viggo als rechtshalf het veld in voor de moegestreden Hugo. Hierdoor ging Jip naar rechtsback en Sam verhuisde naar linksback. Viggo liet zich gelijk gelden met acties en de gretigheid straalde er vanaf. Na wat halve kansen was het Viggo die doordrukte en de bal ook weer op 16 op links afgaf waar Nick punt 16 op een meter of 20 van de goal afstond. Hij bedacht zich niet en haalde prachtig uit met zijn rechter. De bal krulde over de keeper de verste kruising in. Ook weer een prachtige 3-1. We scoren niet veel, maar als we scoren…….Na de 3-1 hadden we eigenlijk de 4-1 en 5-1 moeten maken. Helaas was het net niet. Weer was het Viggo die een mooie steekbal gaf op Wessel. Maar die schiet het leder in de handen van de keeper. En zo liep de tijd langzaam aan vol. Het werd nog even spannend omdat Noordwijk de 3-2 erin schoot.  Een corner die wij hadden werd door de rood witten weggewerkt. Omdat we verdedigend uit positie stonden counterde ze richting Kilian. Ondanks dat de spits drie van onze spelers om zijn nek had hangen maakte hij keurig de 3-2. Met nog 1 minuut te gaan wordt het dan toch even spannend. Zeker als de scheids denkt dat hij die 10 minuten die hij te laat was op het laats moest inhalen want hij liet wel heel lang doorgaan. Een minuut of 6 verder floot hij af. De rood gelen zochten elkaar op bij de middelcirkel en met zijn allen brachten zij een vreugdedansje uit. Dit gebeurde ook op te tribune. Dit gezien hebbende gaat mijn voorkeur naar de spelers.

Zo zaten er zeer belangrijke 3 punten in de ietwat kapotte wastas. Met een verlies zou het seizoen zo goed als klaar zijn. En nu gaan we volop mee doen op de laatste plaats over te doen. Gezien de uitslagen zal dat tussen Noordwijk en ons gaan. Gezien de wedstrijd mentaliteit en de wil om te winnen, zie ik daar niet tegenop. Aankomende woensdag een inhaalwedstrijd tegen koploper UVS. Punten zijn bonus, maar ons weg laten spelen zoals de vorige keer zie ik nu niet gebeuren.

U kunt eind deze week een verslag verwachten. Voor nu beterschap aan Mike. Kilian je hebt het top gedaan en we zien je waarschijnlijk woensdag weer.

Grt. Uw verslaggever.