Noordwijk JO11-2 – Ter Leede JO11-1 Hotsknotsbegoniavoetbal

Voor de vierde wedstrijd in de competitie reisde Ter Leede af naar sportpark Duinwetering, de thuisbasis van promovendus vv Noordwijk  JO11-2. Een vereniging met het mooiste sportcomplex in de Duin en Bollenstreek. De teams werden echter verbannen naar het knollenveld van het sportpark, veld 5. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de thuisploeg meteen vastgezet op de eigen helft. De Noordwijkers maakten echter optimaal gebruik van de elementen. De wind kreeg vat op de bal waardoor deze ver achter de Ter Leede verdediging bij de linkerspits van Noordwijk terecht kwam. Vrij voor het doel liet hij de uitkomende keeper Maarten geen kans, 1-0 in de 5de minuut van de wedstrijd. Het bollenveld 5 was uitermate geschikt voor dit Hotsknotsbegoniavoetbal. Ter Leede kwam maar niet door de stugge Noordwijkse verdediging heen. Het Noordwijker doel werd onsuccesvol onder vuur genomen van afstand. Alle schoten van Rein en Levi misten doel of waren een prooi voor de attente keeper. De gelijkmaker kwam tot stand door een persoonlijk foutje bij zijn spelhervatting. De keepers bal belandde via spits Milan in het dak van het doel. Het doelpunt werd gevierd alsof de buit al binnen was. De ruststand werd bepaald op 1-1 in de 18ste minuut van de wedstrijd.

Ook in de tweede helft had Ter Leede de bovenhand. Noordwijk kwam er met tegenwind nog maar mondjesmaat uit. Toch had linksback Martijn zijn handen vol in de fysieke duels met zijn directe tegenstander met daarachter Der Kaiser”  Timo. Naast een hagelbui regende het kansen voor Ter Leede. De mogelijkheden waren echter niet besteed aan de spitsen. Zelfs voor een leeg doel wist Xavier niet te scoren. De bal veranderde op het laatste moment nog van richting door een polletje. Bij zijn 5de kans in de tweede helft wist hij dan eindelijk Ter Leede op voorsprong te zetten, 2-1. Zelfs het inbrengen van supersub Kaya kon geen verschil meer brengen in de eindstand.

De spanning was te snijden tot de laatste minuut. Maar ondanks het Hotsknotsbegonia voetbal wist Ter Leede 3 punten mee naar huis te nemen. Promovendus Noordwijk liet zien waarom ze in de eerste klasse thuis horen.