Noordwijk JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Familievete op de Duinwetering

Na een redelijk makkelijke competitiestart moest Ter Leede JO9-1 voor het eerste aantreden tegen een echte hoofdklasser. Op sportpark Duinwetering werd er afgetrapt tegen vv Noordwijk JO9-1. Dit gebeurde onder luide aanmoediging van vele opa’s en oma’s langs de zijlijn. Want er was sprake van een heuse familievete. Ter Leede verdediger Mats stond tegenover zijn achterneef Dinant. De bezoekers lieten meteen zien niet bang te zijn van de fysiek sterke Noortukkers. Vanaf de aftrap begon Sam aan een dribbel die eindigde op de vuisten van de keeper met de mooie lange blonde lokken. Na 6 minuten nam hij het doel weer onder vuur. Maar ook deze inzet werd door de Noordwijkse keeper gestopt. Zelfs de rebound was zijn prooi. In de daarop volgende scrimmage was Floris hem dan toch te snel af, 0-1 voor Ter Leede in de 6de minuut. Noordwijk probeerde deze achterstand voor de time out nog weg te werken. Ze liepen echter vol in een messcherpe counter van Ter Leede. Spits Job ging alleen op het doel af. Toen opeens uit het niets iemand luidkeels “TIME OUT” riep. Job verdubbelde nog wel de voorsprong maar het publiek bleef in consternatie achter, 0-2 voor Ter Leede. Na de tactische adviezen van de coaches werd Ter Leede spits Chris binnen de lijnen gebracht. Hij liet meteen zien wel goed uit de voeten te kunnen op deze Noordwijkse bollen vlakte. Zijn eerste inzet ging voorlangs maar bij zijn tweede poging was het raak, ruststand 0-3. Deze keer was de assist voor Thymen.

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld nauwelijks. Twee ploegen die maar met moeite de bal onder controle konden houden op deze moeilijk bespeelbare zandvlakte. Toen een goede spelhervatting van de Ter Leede via Tijs. Via de as van het veld werd Chris gelanceerd en ondanks het polletje verdween de bal in het net, 0-4 in de 23ste minuut. Ajax huurling Dinant leek de vete binnen familie Oudshoorn in zijn voordeel te beslissen. Hij opende de score voor Noordwijk, 1-4. Na de laatste time out verzandde de wedstrijd helemaal en zelfs de spelbegeleider had moeite om het chaotische spelbeeld te volgen. Mats sloeg echter nog toe waardoor ook de Sassenheimse tak van de familie Oudshoorn wist te scoren, 1-5 in de 36ste minuut. Nog geen minuut later het mooiste doelpunt van de ochtend. De Noordwijkse corner verdween via de blonde lokken als een raket in het net, eindstand 2-5 voor Ter Leede. De familievete eindigde onbeslist want beide Oudshoorntjes wisten te scoren.

Dinant en Mats

Ondanks dat Ter Leede slecht speelde en het veld voetballen praktisch onmogelijk maakte bleef de ploeg overeind tegen het fysieke Noordwijk. Het leverde zowaar een overwinning op tegen een hoofdklasser. Woensdag zal echter duidelijk worden of het team na de winterstop genoeg progressie heeft gemaakt in de hoofdklasse. Op het programma staat dan de achtste finale in de beker tegen het oppermachtige Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbalvereniging (HVV) JO9-1. Dit team staat niet alleen ongeslagen bovenaan in de hoofdklasse, het maakte afgelopen speeldag ook gehakt van de equipe van coach Mohammed uit Zoetemeer. De Hagenaars wonnen vrij eenvoudig met  2-8 op bezoek bij Sportvereniging Door Wilskracht Ontstaan (DWO). Tijd om na de beker eventueel de wonden te likken laat het wedstrijdprogramma niet toe. Eerst komt namelijk de kampioen van de hoofdklasse voorjaarscompetitie Voorschoten’97 op bezoek waarna Ter Leede weer de strijd aan zal gaan met HVV.