O23-2 WINT MET 3-4 BIJ DIOS IN DE MEEST BIZARRE KRAKER

Nadat 2 tien punten had weten te verzamelen uit de laatste 4 wedstrijden was er één ding duidelijk: het verkeert in bloedvorm. Deze imposante reeks werd op 4 februari ingezet, toen 2 thuis op indrukwekkende wijze met 1-0 van DIOS wist te winnen. Gisteren was het dan eindelijk tijd voor de return tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep. In dat Noord-Hollandse dorp heeft de zon al een tijd niet geschenen: DIOS verloor zijn laatste 5 duels. Voor het begin van deze vierde divisie was DIOS toch wel een van de beoogde titelkandidaten, maar inmiddels is van deze doelstelling ook in Nieuw-Vennep geen sprake meer. Het zoekt samen met Roda ’23 en VVC naar aansluiting bij het linkerrijte. In dat linkerrijtje heeft 2 zich dus al stevig genesteld door na 7 wedstrijden 13 punten bij elkaar te sprokkelen. Deze kraker is dus eigenlijk een wedstrijd van een vriendenteam dat het beter doet dan verwacht, tegen een selectieteam dat te weinig presteert. Aan de titel heeft U al kunnen lezen dat dit een bizarre wedstrijd werd. Typisch was dan ook dat de aftrap op een bizar tijdstip was. Om 17:00 (ja, echt) werd er pas afgetrapt op het hoofdveld van Sportpark Jan Schrama. Aan deze aftrap verschenen in de 5-3-2 de volgende namen: Demien – Steven Bart Dave Mau Sjors – Stan Tim Timo – Jeffrey Piet. Klokslag 5 uur floot de dan zeer rustig ogende scheidsrechter op zijn fluitje, we gingen eindelijk beginnen!

Waar 2 normaliter even in de wedstrijd moet komen, is er op deze vroege zaterdagavond geen sprake van een slap begin. De organisatie vanuit achterin staat geweldig en het middenveld loopt alle soorten gaten dicht. In balbezit mag 2 ook af en toe de bal rondspelen, maar kiest het al snel voor de lange bal als DIOS de rood-gelen onder druk zet. De ploeg uit Nieuw-Vennep weet met de bal slechts drie echte kansen te creëren, 2 voetbalt er een stuk of vier bij elkaar. Vooral uit dode spelmomenten blijkt 2 gevaarlijk te zijn: Dave weet tot twee keer toe bijna te scoren uit goed aangesneden voorzetten van Tim, maar helaas voor Dave zit het net niet mee. Helaas voor Steven zit het bij hem ook niet mee: na een minuut of 25 schiet het in zijn hamstring. Jip, één van de drie wissels aan de kant van 2, valt voor hem in. Zo koeltjes als Jip vaak in het veld is, zo koeltjes speelt 2 deze eerste helft uit. Na 45 minuten waarin 2 dus gemakkelijk overeind blijft fluit de dan nog steeds koeltjes ogende scheidsrechter op zijn fluitje. Rusten met de brilstand!

Meesterbrein Jörgen is tevreden met de organisatie en besluit dan ook de verdediging en het middenveld intact te houden. Daan lost voorin de moegestreden Pieter af. Met één wissel start 2 dus aan de tweede helft: een helft die achteraf legendarisch bleek te zijn.

2 komt zeer goed de rust uit en weet zonder bal ook steeds meer grip te krijgen op DIOS. De lange bal naar Jeffrey is het wapen dat voor de meeste dreiging zorgt. Jeffrey besluit zichzelf dan kort na rust te belonen door een lange bal van achteruit op weergaloze wijze over de keeper te leggen: 0-1! DIOS moet dan meer risico gaan nemen waardoor 2 nog meer ruimte krijgt achter de Nieuw-Vennepse verdediging. Toch weet DIOS in minuut 60 toe te slaan wanneer een strakke voorzet knap achter Demien wordt gewerkt: 1-1. Waar de supporters langs de kant denken dat DIOS hierna “erop en erover” gaat, heeft Dave hele andere plannen. Een vrije trap van Tim wordt namelijk niet goed verwerkt door de Nieuw-Vennepse keeper waardoor de bal voor Dave zijn voeten valt. Dave weet zichzelf dit keer wél te belonen en schuift de 1-2 binnen! 2 lijkt het dan een tijd goed dicht te houden achterin, maar in minuut 70 weet DIOS dan wederom op gelijke hoogte te komen. Na een aanval waarin de Sassenheimse verdediging niet helemaal vrijuit gaat weet ook Demien geen redding meer te brengen: 2-2. Na deze gelijkmaker denken de toeschouwers (in grote hoeveelheden aanwezig) even op adem te kunnen komen. Maar in minuut 74 krijgt 2 een vrije trap op een meter of 22. Tim eist deze op en weet de bal op fantastische wijze in de verre hoek te krullen: 2-3! De ontlading is duidelijk te zien bij alles en iedereen die 2 een warm hart toedraagt. Invaller Daan komt na deze goal verkeerd terecht na een stevig duel, waarna hij helaas de strijd moet staken. Gelukkig voor 2 had het Thom nog achter de hand gehouden, en mag hij dus een kwartier voor tijd zijn opwachting maken op het middenveld. Net na zijn invalbeurt gaat de spits voor de derde keer deze wedstrijd zonder aanleiding liggen in het Sassenheimse strafschopgebied. Aan de scheids was gedurende de tweede helft al te zien dat de eerder rustig ogende man eigenlijk helemaal geen rust meer had. De arbiter is dan ook onder de indruk van de schreeuw van de vallende spits en besluit de bal uit paniek op de stip te liggen. Een bizarre beslissing die zelfs bij het thuispubliek de wenkbrauwen doet fronsen. DIOS weet dit cadeautje uit te pakken door de strafschop door het midden achter Demien te krijgen: 3-3. Hierna is de frustratie duidelijk zichtbaar aan de kant van 2, maar gelukkig weet het die frustratie om te zetten in nog meer wilskracht. Jammer genoeg kan Jip deze frustratie iets minder goed verwerken. Hij maakt, terwijl het spel bezig is, een koppende beweging richting zijn directe tegenstander die toen helemaal geen bal had. Het is weliswaar geen Zinedine Zidane in de WK-finale van 2006, maar het lijkt er wel een beetje op. De scheids ziet dit blijkbaar niet, of in ieder geval niet als kopstoot, want hij laat het spel verder gaan. Na 5 seconden van (wederom) pure paniek bij de scheidsrechter, fluit hij opeens toch voor een overtreding: Jip krijgt direct rood voor een kopstoot. Een van de meegereisde fans van 2 wordt dan ook nog weggestuurd door deze arbiter na een opmerking over zijn wanvertoning. 2 moet het dan nog ruim 6 minuten dichthouden met tien man om dit gelijke spel over de streep te trekken. In minuut 93 heeft Dave, niet voor het eerst vandaag, andere plannen. Een vuurpijl komt in het 5-meter gebied van DIOS terecht, waarbij Dave een luchtduel aangaat met de keeper. Hoe ongelofelijk het ook klinkt: de keeper zit mis waardoor Dave zo zijn tweede goal van de dag binnen kan schuiven. Dave f*cking Duivenvoorden zet 2 in extremis op 3-4!!! Na in totaal 7 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter dan eindelijk af. Over een sluiten! 2 in extase! 3-4!!!

In een knotsgekke wedstrijd weet 2 op een nog knotsgekkere manier de 3 punten mee naar huis te nemen. De bloedvorm duurt voort: 2 heeft 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden. Met een totaal van 16 punten staat 2 nu tweede. Ja, dat las U goed: de “verdwaalde promovendus” wat ook “maar een vriendenteam” is staat tweede in een vierde divisie vol met selectieteams. Alles wat 2 dit jaar doet gaat op karakter, en zo ook deze 3-4 overwinning bij DIOS. Het heeft veel tegenslagen overwonnen, het heeft zich (behalve een enkeling) niet gek laten maken en het heeft vooral een ongelofelijke inzet geleverd. Het sprookje in deze vierde duurt voort. 2 geeft nooit op, 2 leeft!