Oefenwedstrijd Ter Leede 1 – ARC 1

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 1 – ARC 1 zaterdag 21 januari 2017 14.30 uur

STILSTAND IS DIT KEER VOORUITGANG en OEFENING BAART KUNST

Opmerkelijk! Doordat Ter Leede gedwongen stilstond in de competitie en concurrent Achilles Veen thuis met 1-2 onderuitging tegen Swift staat Ter Leede nu echt met één punt voorsprong bovenaan.

Maar rust is een relatief begrip, want Roodgeel versloeg in een goed oefenduel eersteklasser ARC van (oud-)trainer en oud-speler Frank Bloemheuvel met 3-1 door twee doelpunten van JesseDingjan en één van Maurits Splinter. Zowel voor als na de rust zagen we verschillende mooie combinaties maar de score bleef bescheiden.

Met achterin de vertrouwde verdediging en dit keer Jesse Dingjan, Maurits Splinter en Kevin Duthler voorin kreeg Jesse in de zesde minuut een eerste kansje nadat Bogdan een minuut eerder een kopbal van de nummer 9 onschadelijk had gemaakt, maar Jesse scoorde ‘pas’ in de twaalfde minuut uit een mooie aanval: Hij verzond zelf een pass op rechts naar Kevin, die speelde Maurits Splinter aan en uit zijn pass kon Jesse scoren.

Vlak hierna kopte een ARC speler een voorzet van Siali bijna in eigen doel, schoot Mitchell Kappenberg naast en kon een mooie actie van Oussama bij de achterlijn net niet in een doelpunt worden omgezet.

ARC deed in de 27e minuut iets terug: nadat Bogdan een voorzet van rechts niet goed kon verwerken mikte de nummer 10 op de rechterhoek, maar het was Kappenberg die de bal uit het doel kopte en kort daarop speelde hij met de borst knap terug op zijn doelman.

Voorin kon Kevin de tweede scoren, maar in plaats van te schieten legde hij af,  we zagen wel meer dat aanvallen soms iets te ver werden doorgevoerd.

In de 37e minuut kwam Hakan Bayram er op links in voor de licht geblesseerde Jonathan Robertson en vier minuten later scoorde Splinter direct uit een vrije trap de 2-0 en in de 46e minuut stelde hij Jesse in staat om zijn tweede te maken.

Na de rust kwamen Ruben van der Does, Jordy Driebergen en Melvin van Stijn erin voor Bogdan, aanvoerder Boelee en Toon Zwetsloot en in de 62e minuut Marc de Kruijs voor Oussama Siali. Ter Leede ging door met diverse mooie acties, in de achtste minuut werd de 4-0 wegens buitenspel afgekeurd, schoot de centrumspits van ARC in de 54e minuut hoog over en wist de ARC-doelman de vierde te voorkomen na een vloeiende combinatie met Splinter als eindpunt.

Een prachtige actie van Oussama van links bekroonde hij met een schot dat net links naast ging en ook Kevin kon in de 81e minuut het net niet vinden en het was jammer dat door een foutje achterin ARC nog wist tegen te scoren.

Ondanks mooie aanvallen in de 85e en de 89e minuut kwam de vierde er niet en kort daarop floot scheidsrechter Lochtenberg deze leuke oefenwedstrijd af met dezelfde uitslag als de wedstrijd ‘s morgens van Ter Leede 2 – ARC 2: 3-1.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee © (46 Jordy Vierbergen)), Tomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson (37 Hakan Bayram), Oussama Siali ( 66 Marc de Kruijs), Toon Zwetsloot (46 Melvin van Stijn), Mitchell Kappenberg, Jesse Dingjan, Kevin Duthler, Maurits Splinter