Oefenwedstrijd Ter Leede 1 – Rijnsburgse Boys 1

KORT VERSLAG OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE 1 – RIJNSBURGSE BOYS 1

Dinsdag 1 augustus 2017 19.30 uur

GOEDE BEURT VAN TER LEEDE TEGEN RIJNSBURGSE BOYS

Op een goed bezocht Sportpark Roodemolen zagen zo’n 600 toeschouwers het eerste van Ter Leede oefenen tegen de kersverse Tweede-divisionist Rijnsburgse Boys en dat pakte net als vorig jaar weer positief uit voor het team van Wisman/Blankespoor. Werd het vorig jaar op 26 juli uit 1-2 voor Roodgeel, nu werd thuis met 1-0 gewonnen door een mooie treffer van – jawel, hij is terug! – Ronnie Verplancke in de 38e minuut.

Een mooi resultaat en het deed Berry van Neijhof en Hans de Kruijs, de begeleiders van talententeam Ter Leede 3 bijzonder veel deugd te kunnen constateren dat van het ‘gouden’ A1-team van twee jaar geleden maar liefst zes spelers binnen de lijnen kwamen. Maar ook de nieuwe aanwinsten zoals Stefan Kraaijvanger en Rob Zandbergen stonden hun mannetje en daarom gaf de verdediging onder aanvoering van Mike Boelee nauwelijks iets weg.

Ter Leede speelde vooral op het middenveld compact, zette vroeg druk, veroverde de bal snel en daarom was het de eerste helft vrijwel eenrichtingsverkeer naar het doel van keeper Van Nieuwkoop en dat leidde in de 38e minuut tot de voorsprong toen de bal van links werd voorgebracht en Ronnie met een strak en laag schot de Rijnsburgse goalie passeerde en daarmee maakte hij zijn enige foutje, eerder balverlies dat de Boys hun enige kans bood, ruimschoots goed.

Na de pauze ging Ter Leede nog ruim een kwartier op dezelfde voet verder en kreeg het nog verscheidene kansen. Zo wist Richard van Nieuwkoop een inzet van Ian van Otterlo in de 54e minuut net aan onschadelijk te maken en even daarna ook het schot van Niels van Veen.

Rijnsburgse Boys drong vanaf de 60e minuut iets meer aan, Parami schoot uit een corner over, maar gevaarlijk werd het voor het doel van Laszlo Sandor niet.

Beide coaches brachten wissels in, de licht geblesseerde Toon Zwetsloot was in de rust al in de kleedkamer achtergebleven en ook Verplancke, Boelee, Van Otterlo en De Kruijs maakten plaats, maar niet nadat de laatste na een mooie steekpass in de 63e minuut nog scoorde, maar de treffer wegens buitenspel geannuleerd zag en twee minuten later een prachtige voorzet van links op Bok produceerde die Jeffrey niet in een doelpunt kon omzetten omdat hij hands maakte. Zo zagen we naast het inbrengen van Tom van Egmond, Melvin van Stijn en Kevin Driessen ook het debuut in het eerste van Colin Dofferhof.

Gescoord werd er niet meer en nadat uit een indirecte vrije trap werd naast geschoten floot de scheidsrechter af en had Ter Leede de eerste winst in de voorbereiding binnen.

Zaterdag wacht Katwijk uit om 14.30 uur en thuis speelt het tweede al om twaalf uur tegen Teylingen, kortom de bal rolt weer.