Oefenwedstrijd Ter Leede – Quick Boys

Oefenwedstrijd Ter Leede – Quick Boys dinsdag 2 augustus 2016 20.00 uur

GOEDE PARTIJ VAN TER LEEDE TEGEN QUICK BOYS

Ter Leede zet in de voorbereiding op de competitie een mooie reeks voort. Van de vijf voorafgaande wedstrijden moest het alleen in het tweede treffen tegen tweededivisionist Katwijk (!-3) de duimen leggen, maar tegen VVSB (2-0), OFC (1-2), Rijnsburgse Boys (1-2) en afgelopen zaterdag Zeeburgia (5-1) werd gewonnen.

Nu zegt dat misschien weinig voor de competitie, maar ook tegen Quick Boys liet Roodgeel op de druilerige dinsdagavond goed spel zien en de 5-1 eindstand was dan ook beslist niet geflatteerd.

Trainer Zoutman had een aantal basisspelers op Nieuw Zuid achtergelaten, maar vooral de tweede helft toonde aan dat deze instelling/opstelling een foute keuze was, want van enige opbouw was bij Quick Boys na de zestigste minuut geen sprake meer, er werd slecht uitverdedigd en het was illustratief dat op een gegeven moment de rechtsback uit pure wanhoop de bal over de achterlijn schoot. Na de 4-1 in de tachtigste minuut verliet een deel van het Quick Boys publiek de tribune, trainer Zoutman had hun overduidelijk geen dienst bewezen en je kunt je afvragen wie wel. Supporter Dirk Kuijt bleef tot het eind, maar hij zal toch ook weinig plezier aan het spel van zijn club beleefd hebben.

In de eerste helft gingen de ploegen nog gelijk op en verschafte Quick Boys zich een paar aardige mogelijkheden, maar noch Jason Oost, noch Philippe den Hartog wisten te scoren, al moest Bogdan in de 39e minuut met de voet redden. Vlak daarop zagen we een mooie actie van Oussama Siali die op links zijn man met één vloeiende beweging uitspeelde, maar rechts naast schoot. Toch ging Ter Leede met een 1-0 voorsprong rusten: een mooie aanval op rechts resulteerde in een prima assist op spits Kevin Duthler, die controleerde de bal kundig en schoot hem met een lepe boogbal over de keeper heen.

Na de rust kwam Quick Boys op gelijke hoogte door het eerste doelpunt van Jason Oost voor zijn nieuwe club, maar verder liet de verdediging van Ter Leede met nu Jordy Vierbergen , Ben van der Lans en Jonathan Robertson voor aanvoerder Mike Boelee, Renee Troost en Hakkan Bayram het niet komen en gaandeweg nam Ter Leede, dat de bal goed rond liet gaan, steeds meer het initiatief en in de 62e minuut kon Duthler alleen op het doel afgaan, maar werd hij net buiten de zestien door de keeper “gevloerd”. In de competitie is dat geheid rood, maar nu kende de arbiter slechts een vrije trap toe die vervolgens in het zijnet verdween.

Maar dit was de voorbode voor de definitieve doorbraak. Fout uitverdedigen in de 69e minuut bood Kevin een mooie kans en hij schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek, 2-1 en een minuut later brak hij op rechts weer gevaarlijk door, trok de bal voor en Maurits Splinter toonde zijn specialiteit door de bal in enen op de slof te nemen en keihard in te schieten.

Daarna volgde aanval op aanval en in de 80e minuut scoorde de opgekomen Arroyo de 4-1 en vlak voor tijd werd het door Jesse Dingjan 5-1 en dat werd – misschien tot opluchting van de overgebleven Katwijkers – de eindstand.

Het bericht dat het tweede uit tegen Rijnsburgse Boys 2 met 6-2 had gewonnen maakte de avond compleet.

Wordt vervolgd aanstaande zaterdag als het Gelderse FC Woezik (Wijchen) het op de Roodemolen opneemt tegen Ter Leede.