Oefenwedstrijd Ter Leede – VVSB

OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE – VVSB zaterdag 16 juli 2016 14.30 uur

EEN GOED BEGIN!

Tweede divisionist Ter Leede speelde zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser VVSB en het klassenverschil werd in de eerste helft al vrij snel duidelijk en de 2-0 voorsprong in de rust was derhalve niet meer dan logisch.

Pardon, hier gaat iets mis.

Er zijn wat woorden verkeerd terechtgekomen, we zetten het even recht: hoofdklasser Ter Leede oefende tegen tweede divisionist VVSB en ja, voor de rest klopt het eigenlijk wel aardig: aanvallend had VVSB de eerste helft weinig tot niets in te brengen, we zagen in de 7e minuut één scrimmage voor het Ter Leededoel en in de 36e minuut een buitenspeldoelpunt, terwijl we naast de twee doelpunten van Roodgeel ook nog een mooie kans voor Jeffrey Bok in de 25e minuut na een goed schot konden noteren en een prachtig schot van Maurits Splinter – en een dito redding van de VVSB-keeper – in de 43e minuut. In de tweede helft wogen de partijen meer tegen elkaar op en was VVSB misschien iets meer op de helft van de thuisclub te vinden zonder dat het zich echte doelkansen wist te scheppen

Omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen is zullen we de opstelling even de revue laten passeren, met de bijbehorende rugnummers. Achterin startte trainer Hernk Wisman met een vertrouwde opstelling, zij het dat daarin natuurlijk de vertrokken aanvoerder Kewal ontbrak: op doel Bogdan Constantin (1), rechtsachter aanvoerder Mike Boelee (2) – dat scheelt weer een paar kaarten hopen we – in het centrum Tomas Arroyo (3) en Ben van der Lans (4) en Hakkan Bayram (5) als linksback. Op het middenveld zagen we rechts de van Zeeburgia overgekomen Oussama Siali (8), Ronnie Verplancke (10) en Mitchell Kappenberg (6). In de voorhoede Jeffrey Bok (7), de weer herstelde Thierry van der Kooye (9) en op links Maurits Splinter (11) die we vorig jaar voor Noordwijk nog zagen scoren tegen Ter Leede.

Een leuk team om mee te starten en dan zaten er nog sterke spelers op de bank en ontbraken er nog spelers wegens vakantie of blessures. Ter Leede nam het initiatief en al in de vierde minuut scoorde de sterk spelende Oussama Siali de 1-0. Drie minuten later mocht VVSB op rechts twee corners achtereen nemen en kwam de bal in de zestien terecht, maar kon die na een scrimmage worden weggewerkt.

In de vijftiende minuut veroverde Ronnie Verplancke de bal, speelde zijn tegenstander met een lobje uit, passte op Thierry van der Kooye die op zijn beurt de opgekomen Tomas Arroyo bediende en hij scoorde de 2-0.

VVSB stelde hier niets tegenover en in de 25e minuut had Ter Leede door Jeffrey Bok op 3-0 kunnen komen, maar hij schoot over en in de 43e minuut toonde Maurits Splinter zijn specialiteit, het afstandsschot, maar kon de doelman van VVSB er een corner van maken.

Met 2-0 gingen de ploegen rusten en in de tweede helft konden de gebroeders De Ridder tot hun genoegen hun zoon c.q. neef Lars op rechts zien acteren op de plek van Bok, terwijl Jelle Vooys en Youssef Ait-El-houssi er voor Ben van der Lans en Oussama Siali inkwamen. Later kregen ook Kevin Duthler ( ex-vv Alphen), Khalid Salim en Melvin van Steijn hun speeltijd.

Gescoord werd er in de tweede helft niet meer, door geen van beide partijen en precies op tijd floot de scheidsrechter af. Een aardige partij! Aanstaande dinsdag thuis tegen Katwijk, om 20.00 uur. Dan zal het zo gemakkelijk niet gaan.