Oefenwedstrijd vv Ter Leede – sc Woezik

Oefenwedstrijd v.v. Ter Leede – SC Woezik zaterdag 6-8-2016

WEER OEFENWINST VOOR TER LEEDE

Afgelopen zaterdag speelde Ter Leede in de voorbereiding alweer zijn zevende wedstrijd, dit keer tegen het Gelderse FC Woezik. Ook deze kersverse hoofdklasser – met 15 punten voorsprong de kampioen in de zondagklasse 1E en ook voor de tweede maal achtereen kampioen – werd aan de zegekar gebonden en daarmee heeft Roodgeel zes van de zeven oefenpartijen gewonnen. “Maar”, merkt trainer Wisman nuchter op, “we hebben niks en staan  gewoon op nul punten.” Het vertoonde spel is echter wel bemoedigend.

Ter Leede speelde de eerste helft achterin voor doelman Constantin met Ben van der Lans en Renee Troost centraal, aanvoerder Boelee en Hakan Bayram als backs, op het middenveld met Jesse Dingjan Mitchell Kappenberg en Oussama Siali en in de voorhoede acteerden Kevin Duthler op 9 en Jeffrey Bok en Maurits Splinter als vleugelspitsen. En er zat een sterke bank met Tomas Arroyo (centraal), Jonathan Robertson (linksback), Ronnie Verplancke (mid), Vincent Ammerlaan (spits) en Tony Schreurs (op rechts). Zij kwamen er de tweede helft in.

Al in de 10e minuut zette Jeffrey Bok op rechts goed door en kon hij de 1-0 aantekenen en acht minuten later was het Splinter die de opbouw van Woezik verstoorde en koelbloedig scoorde. In de 22e minuut ging zijn kopbal op aangeven van Oussama net over en naast.

Tot de drinkpauze in de 25e minuut kon Woezik het tempo redelijk bijbenen zonder zelf gevaarlijk te worden, maar daarna was het tot de rust Ter Leede dat dicteerde zonder verder te scoren. Kansen kwamen er wel, in de 34e minuut voor Kevin Duthler – weer op aangeven van Oussama – maar hij maakte één passeerbeweging te veel, en twee minuten later werd de overtalsituatie ( drie tegen twee) ook niet benut en in de 42e minuut ging het schot van Siali via een rug net naast.

Na de rust creëerde Ter Leede verschillende kansen, maar het duurde tot de 88e minuut voordat die in doelpunten werden omgezet. Toen scoorde Jesse Dingjan fraai met het hoofd en twee minuten later schoot hij op aangeven van Vincent Ammerlaan zijn tweede erin. Vincent had dus wel zijn assist, maar zelf scoorde hij niet hoewel hij in de 75e minuut na een verre, mooie pass van Mike Boelee en na de erop volgende corner vrij voor de keeper wel de kansen kreeg. Ook het schot van Jonathan (65e minuut) en het lobje van Tony Schreurs (81e minuut) troffen geen doel. En dus bleef het – ook al omdat Woezik zelf niets kon en zich alleen maar tot verdedigen moest bepalen – de eindstand 4-0.

Weer een leuke partij, die ieder verlangend doet uitzien naar het echte werk. Maar voordat Hoek in beeld is gaat Ter Leede dinsdag nog op bezoek bij FC Boshuizen. Aanvang 19.30 uur.