Oegstgeest JO17-1  –  Ter Leede JO17-2

Voor het wedstrijdpraatje werden we eerst getrakteerd op stroopwafels door Sam. Er is iemand waar we nu alles van zullen accepteren natuurlijk. Daarna even aandacht voor het gele kaartenfestival en de focus op de taken. Het wordt weer warmer en dat werd de schare supporters ook al snel van ons spel. In de 5e minuut het 1e schotje van Stan, in de 7e de krul van Sam en in de 9e minuut, na een overigens geweldige pass van BartS., kon Sam er zomaar vandoor en pegelde helaas over. In de 12e minuut was er een geweldige actie van Luuk, die met tweemaal dezelfde beweging evenveel tegenstanders het bos instuurde, maar vervolgens de bal net voorlangs trok. In de 19e kwam Mats weer door, speelde prima BartS aan, maar deze schoot op de keep en weer 2 minuten later schoot Fabian na een corner goed in, maar stonden aantal tegenstanders in de weg. Je zou denken dat wij – hét catenaccio-team van Ter Leede – een overwicht hadden… en dat was ook zo. Het middenveld had controle, over het hele veld werd bewogen en iedereen wilde ook de bal hebben. Kortom er werd gevoetbald. Toch had het mis kunnen gaan in de 25e minuut, maar daar was onze grensrechter die gedecideerd vlagde en het doelpunt van Oegstgeest ging niet door. Wij gingen wel gewoon door en BartS. vond voor rust nog eenmaal de keeper op zijn pad.

In de rust het besef, dat we vandaag toch echt kansen hadden en al in de 41e minuut wilde Thijs de daad bij het woord voegen, maar ook hij werd – onterecht overigens – teruggevlagd. Op dit vlak een gelijkspel dus. Maar dat zou het in de wedstrijd niet blijven. Waar Thijs in de 48e minuut nog naast schoot, daar stapte hij 4 minuten later op het juiste moment in op de perfecte voorzet van Sam, volley binnenkant voet en de bal lag tegen de touwen – Messi had het niet beter kunnen doen, Een wereldgoal. Toch hadden we 13 minuten later Bjorn nodig, die met de voet de gelijkmaker wist te voorkomen. Paar minuten later opnieuw Sam, hij bereikte Luuk, die even wachtte, dan het subtiele passje op Thijs en toen spanning, want Thijs schoot op de keep, schoot de rebound op de lat en was daarna nog lastig genoeg waardoor de tegenstander in arrenmoede de bal maar tegen het eigen net werkte. Wij tellen hem Thijs; 0 -2.

De tegenstander ging daarna va banque spelen en dat leidde nog tot chaotische taferelen en viel er zelfs een bijzonder gelukkige 1 – 2 te noteren. En in plaats dat wij probeerden de rust te bewaren en de ruimte voorin te benutten, waren aantal spelers vooral bezig de ballen te richten op een paar eenden in de vijver. We trokken terecht de 1e overwinning in de 2e klasse naar ons toe en ik verklapt het vast – hier blijft het niet bij. De Man of the Match is lastig deze week, want Thijs scoorde 2! maal, BartS. was super net als Pieter en kilometervreter BartM. Voor mij is het echter Mats; maakt bijna net zoveel kilometers als BartM staat ene keer aan de zestien van de tegenstander, maar is er ook verdedigend als iemand steekje laat vallen en past perfect in ons 4-mans-middenveld en zorgt voor balans en heeft veel interventies, en speelt ook de bal vaak naar de goede kleur. Je doet het goed man. Komende donderdagavond kunt u Mats en de anderen alweer aanmoedigen en bewonderen als we aantreden tegen VVSB.