Onnodige nederlaag Ter Leede VR1

Ter Leede VR1 kon zaterdag de punten in de wedstrijd tegen het Groningse Oranje-Nassau niet binnenhalen. In een wedstrijd zonder veel hoogtepunten werd onnodig met 1-2 verloren. Ter Leede komt dit seizoen niet in haar ritme. Te vaak wordt er met een te laag baltempo gespeeld waardoor de voorwaartsen te weinig in kansrijke posities komen.

Ter Leede startte voortvarend en binnen 10 minuten kon Romy van Beelen de 1-0 op het scorebord zetten. Ook hierna bleef Ter Leede de aanval zoeken en Anne Selies had de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar faalde oog in oog met de Groningse sluitpost. Hierna kwam Oranje-Nassau beter in de wedstrijd en verscheen enkele malen in kansrijke positie op de helft van Ter Leede. In korte tijd werden twee momenten fataal voor Ter Leede. Eerst werd niet goed gereageerd op een dieptebal waardoor de Groningse spits de bal over doelvrouw Lot Hemminga kan lepelen, mistasten in het centrum van de verdediging bood Oranje-Nassau een vrije schietkans die werd gepareerd door Lot Hemminga, de afspringende bal was weer een prooi voor de spits. (1-2)

Oranje-Nassau liet hierna het initiatief aan Ter Leede. De gastvrouwen hadden veelvuldig balbezit maar konden weinig kansen creëren. Oranje-Nassau leunde achteruit en de prima georganiseerde verdediging bleef vrij gemakkelijk op de been. Door dit resultaat zak Ter Leede naar de 9e plaats op de ranglijst, er zal de komende tijd hard gewerkt moeten worden om de weg naar boven weer te vinden.

Tags:, , , ,