Ook niet-Leden kunnen Corona-Proof sporten bij Ter Leede.

SassenheimRuim een week is de jeugd van Ter Leede weer aan het sporten. Of dat een beetje te doen is met alle corona maatregelen die clubs moesten nemen? “Ik heb zelden zo’n hoge trainingsopkomst gehad.”

Ja, het was best ingewikkeld om het sportcomplex en de jeugdtrainingen zo te organiseren dat er voldoende afstand is tussen de sporters onderling en de begeleiders. “Looplijnen op het sportpark, wie gebruikt welke ingang, wel één wc open voor noodgevallen”, somt Martin Nuninga, jeugdvoorzitter van Ter Leede op. “Maar het was echt heel fijn dat we weer het veld op konden. Iedereen wilde weer, ik heb zelden zo’n hoge trainingsopkomst gehad.” 

Het was een van de eerste corona maatregelen die versoepeld werd: sinds 2 mei vorige week zaterdag, kunnen de jongeren weer sporten op de Roodemolen. Kinderen onder de 12 jaar hoeven daarbij geen onderlinge afstand te bewaren, jongeren van 12 tot 18 jaar wel. Trainers en leiders moeten ook afstand bewaren. Ouders zijn sowieso niet welkom op het sportpark: die mogen hun kinderen alleen afzetten en ophalen. De protocollen die de KNVB hiervoor ontwikkelde waren onmisbaar om de Roodemolen Corona-Proof te krijgen. In de protocollen staan de praktische regels om veilig en verantwoord te kunnen sporten. Ook de ondersteuning van de gemeente Teylingen was hierin onmisbaar. 

“Het gaat boven verwachting goed”, zegt jeugdtrainer Nino Hoogervorst. “De kinderen vinden het fantastisch dat ze weer mogen, de energie spatte ervan af, als koeien die weer voor het eerst de wei in mogen.”

Bij Ter Leede is iedereen enthousiast en doen ze hun uiterste best om zich aan de regels te houden. De ruime opzet van het sportpark maakt dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld binnensportverenigingen ook mogelijk. Vanwege het maatschappelijk belang wil Ter Leede daarom in deze uitzonderlijke tijden ook niet-leden van harte welkom heten op haar sportpark. Zodat alle Sassemse kinderen buiten kunnen sporten. Ouders dienen hun kroost wel aan te melden via de leeftijd coördinatoren (info@terleede.nl).  Want het KNVB Corona Protocol moet worden overlegd. Alleen op deze manier houden we de Roodemolen Corona-Proof.