Ook Ter Leede gaat voor OldStars walking football!

Voetbal zonder te rennen, zonder fysiek contact, zonder keepers en zes tegen zes. OldStars walking football groeit in populariteit en steeds meer voetbalverenigingen omarmen deze beweegvorm voor 60-plussers. Ook Ter Leede gaat dit opstarten!

IJsbrand Knetsch en Willem van Harskamp, samen meer dan 100 jaar Ter Leede historie (!), willen als aanvoerders van OldStars walking football deze kar gaan trekken. Van uit het bestuur (Ronald Vonk en Peter Bergman)  hebben we de ambitie uitgesproken om met deze aanvoerders in september te starten met OldStars(zie foto).

Wat is Walking football?

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop. Kijk ook eens naar bijgaand filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=L5wfQDhBQoA

Inmiddels bieden bijna 250 amateurverenigingen in Nederland OldStars walking football aan. De landelijke kartrekker, het Nationaal Ouderenfonds, trekt voor de uitrol samen op met de KNVB en de Eredivisie.Ter Leede omarmt dit initiatief en wil de vorm in het spelaanbod van de vereniging toevoegen. Op naar een leven lang voetbal voor iedereen in Sassenheim.

Ben jij of ken jij iemand van zestigplus die interesse heeft in OldStars walking football? Kom dan in contact met IJsbrand Knetsch (0633645671)  of Willem van Harskamp (0628379301)  of met één van onze bestuursleden. Voor meer informatie, clubs, kennis en nieuws kun je kijken op www.oldstars.nl.