OOK TER LEEDE TWEE SLUIT 2017 POSITIEF AF

OOK TER LEEDE 2 SLUIT HET JAAR 2017 POSITIEF AF

Door de 6-0 winst op rodelantaarndrager RVVH sluit ons tweede na drie eerdere nederlagen het jaar 2017 toch positief af. Met 20 punten en een positief doelsaldo van 7 staat het team van coach Lagendijk op een keurige vierde plek achter lijstaanvoerder Rijnsburgse Boys (27 pt), Quick Boys (23 pt) en regerend landskampioen van de reserve-hoofdklasse Excelsior Maassluis (21 pt).

Voordat ik de wedstrijd van afgelopen zaterdag kort weergeef, wil ik eerst de voorafgaande wedstrijden even de revue laten passeren.

Daar gaan we dan.

Ter Leede 2 zit met veertien ploegen in de reserve Hoofdklasse poule A en is met 12 wedstrijden dus nog niet op de helft. Na de winterstop volgt op 27 januari 2018 de laatste wedstrijd tegen Zwaluwen 2 alvorens de tweede wedstrijd tegen Katwijk – nu thuis – volgt.

Er zijn drie periodes, de eerste met acht, de tweede en derde met negen wedstrijden.

De eerste periode eindigde op 18 november met de 3-2 thuiswinst op Brielle en daardoor scoorde het tweede een mooie derde plek achter Rijnsburgse Boys dat met achttien punten één punt meer haalde dan Ter Leede en Quick Boys, dat weer een iets beter doelsaldo (+ 12 om +7) had.

De achtste wedstrijd tegen Brielle waarin Joey van den Berg pas in de 87e minuut de winnende 3-2 scoorde nadat hij in de 40e minuut Ter Leede ook al op een 2-1 voorsprong had gezet leverde niet alleen winst, maar ook verlies op door de rode kaarten voor Savinho Sint Jago na een domme overtreding in de 78e minuut en daarna voor Melvin van Stijn. Een obstructie in de 80e minuut interpreteerde de scheidsrechter als een fout tegen een doorgebroken speler en de aanvoerder kon vertrekken.

Tot dan toe was het allemaal behoorlijk voorspoedig gegaan. De eerste wedstrijden tegen Katwijk uit en Excelsior Maassluis thuis leverden met 0-0 en 2-2 twee verdienstelijke gelijke spelen op en daarna volgden twee mooie overwinningen op Rijnvogels (2-3) en Noordwijk (3-2). De ontmoeting met Quick Boys op 21 oktober op Nieuw Zuid resulteerde uiteindelijk in een ongelukkige en onverdiende 2-1 nederlaag, het eerste verlies. Ter Leede kreeg tal van kansen, kwam in de 32e minuut door Bas Beijersbergen nog wel voor, maar een snelle gelijkmaker en een treffer in minuut 80 na een fout achterin leverden een verlies op, volkomen tegen de verhoudingen in. Dat lag aan Ter Leede zelf door de vele gemiste kansen, maar ook aan grensrechter Van der Boon die onder andere de mooiste aanval van Ter Leede afvlagde terwijl er naast de keeper ook een verdediger in de doelmond stond. Hij excuseerde zich er nog voor, maar dat helpt niet. In de 4e minuut van de extra tijd was er uit de laatste corner overigens nog een uitstekende kans op 2-2, maar via de paal ging de bal naast.

Gelukkig herstelde het tweede zich erna uitstekend met drie overwinningen op achtereenvolgens De Jodan Boys uit (0-3 op 28 okt.), Forum Sport (3-1 op 4-11) en daarna tegen het al eerder genoemde Brielle.

Op 1 april verloor Alva Den Briel en na Brielle verloor het tweede driemaal achtereen: eerst met 5-1 van koploper Rijnsburgse Boys – het jaar ervoor was het uit nog gespiegeld, 1-5 winst – daarna met 0-1 van Barendrecht en op 9 december in en tegen Lisse met 2-1. Ook dit was een ongelukkige partij. Ter Leede had het initiatief, kreeg kansen, maar twee onachtzaamheden in de verdediging betekenden evenzoveel doelpunten voor FC Lisse dat ook niet meer kansen kreeg. De tegentreffer van Joey mocht niet meer baten.

In de wedstrijd tegen FC Lisse kon je ook goed merken dat het tweede spelers als Tom van Egmond en Melvin Stijn node miste doordat de eerstgenoemde bij het eerste zat en Melvin zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat. Het is opmerkelijk, bij geen van deze laatste drie verliespartijen was hij erbij. Daarnaast ontbreken natuurlijk ook nog steeds Kevin Driessen en Jordy Vierbergen. Kevin zagen we tegen RVVH alweer als verzorger functioneren – want een echte is er nog steeds niet! – maar voor Jordy wordt het een kwestie van lange adem.

En dan nu Ter Leede 2 – RVVH op 16 december.

Het tweede speelt met rouwbanden wegens het overlijden van de vader van grensrechter Martin Groeneveld en na de minuut stilte start de ploeg met Tom van Egmond als aanvoerder op het middenveld en Melvin weer op tien furieus tegen het arme RVVH dat na vier gelijke spelen met een verlies tussendoor al zesmaal achtereen had verloren. Een gretige Melvin – die ook naar de kapper was geweest zeker wegens de regel “wie geschoren wordt moet stilzitten”- krijgt al in de 3e minuut een enorme kans, gaat alleen op het doel af, speelt niet af, wil zelf scoren, maar de doelman redt ten koste van een corner.

Maar met drie treffers in totaal maakt hij het goed. De eerste in de 24e minuut uit een voorzet van links en na een fout van de keeper, zijn tweede goal drie minuten na de rust. Had RVVH zich na het eerste doelpunt nog dapper verweerd, na de 2-0 knakt er iets, de kopjes gaan hangen en in de 63e minuut scoort aanvoerder Van Egmond uit een assist van Mike van der Zon 3-0, drie minuten later scoort Mike zelf uit een assist van Melvin de 4-0, waarna Dani Hoogkamer – die tegen Lisse goed speelde – er voor Niels Rodenburg in komt.

Met ook nog Michel Zweers en Ruben Hoyer voor Tijn Schoof en Colin Dofferhof gaat Ter Leede vrolijk verder en als in de 76e minuut de keeper na een inzet van Melvin de bal lost, tekent Mike zijn tweede aan en in de 85e minuut maakt Melvin zijn derde doelpunt.

Had het publiek op de tribune tot nu toe wat lauw gereageerd, nu klinkt er toch eindelijk groot gejuich van de aanwezigen na dit laatste doelpunt.

In de 88e minuut zien we zowaar nog het gevaarlijkste moment voor Ter Leede als rechterspits Ackeo Liefden een aardige solo afsluit met een ziedend schot dat via een been net naast het doel verdwijnt.

Even later fluit scheidsrechter Durgunsu af en verlaat een gedesillusioneerd RVVH dat toch waarlijk een paar prima spelers telt, maar geen team is, het veld en kan Ter Leede 2 weer juichen.

In de tweede periode staat het nu met drie uit vier op de twaalfde plek met, jawel, Katwijk er nog onder en natuurlijk ook RVVH.

En het gaat na de winterstop vast en zeker weer door met winnen!

Maar dat zien we na de feestdagen in het nieuwe jaar 2018.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does, Colin Dofferhoff (75 Ruben Hoyer), Dirk Hoekstra, Koen Duijtshof, Tom Kroon, Niels Rodenburg(66 Dani Hoogkamer), Tijn Schoof (75 Michel Zweers), Tom van Egmond (c), Bas Beijersbergen, Melvin van Stijn, Mike van der Zon