Op bezoek in Londen bij Anja en Sarina

Afgelopen donderdag vertrokken Frank en ik (Marion) op uitnodiging van Anja en Sarina, vanaf Schiphol richting Londen Heathrow om de vriendschappelijke vrouwenvoetbalwedstrijd op Wembley bij te wonen tussen Europees kampioen Engeland tegen wereldkampioen USA.
Voor de minder geïnteresseerden vrouwenvoetbalfans onder ons: Sarina (Wiegman) zwaait sinds 1 september 2021 de scepter bij de Engelse Lionesses waar Anja (van Ginhoven) haar volgde in de functie van General Manager.

Een mooie gelegenheid om eens zelf te aanschouwen wat zij samen (en natuurlijk nog heel veel andere stafleden) teweeg brengen aan de overkant van de Noordzee.


Het eerste wat direct opvalt bij aankomst van de prachtige entree ‘de Olympic Way’ tot aan de ‘Olympic Steps’ zijn de enorme flyers aan weerszijde van de boulevard.
Mooi om daar als eerste de flyer met Sarina te zien prijken.
Eerst even de kaarten ophalen die keurig voor ons klaar lagen waarna we als gast werden verwelkomt in de Bobby Moore Room waar iedere bezoeker verrast werd met een prachtig magazine over de route naar het Europees kampioenschap. Een aantal heerlijke buffetten stonden al klaar en drankjes waren er in overvloed.

Daarna Wembley maar eens van binnen bekijken. Indrukwekkend – veel historie – groot, groter, grootst.
Een stadion met een capaciteit van 90.000 plaatsen welke in augustus in één middag was uitverkocht voor deze wedstrijd.

De wedstrijd was prachtig en één groot feest en werd door de Lionesses met 2-1 gewonnen. Sarina en Anja tilden daarmee hun ongeslagen reeks als bondscoach en manager naar 23 wedstrijden en werd tevens de ongeslagen reeks van de USA van 21 wedstrijden aan gruzelementen geslagen.
Chapeau Anja en Sarina !!!!!

Tekst en Foto’s: Marion van der Ploeg