Opening kantine

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de kantine weer open mag, maar dat er daarvoor wel een aantal eisen en voorwaarden gelden. Na overleg heeft het bestuur het volgende besloten:

De kantine gaat weer open, voorlopig alleen op donderdagavond en zaterdag. We sluiten dan om respectievelijk 22.00 uur en om 18.00 uur (17.30 uur de laatste ronde).

 • Voor iedereen in de kantine en op het terras gelden de volgende maatregelen:
  • Bij binnenkomst moet, daarnaar gevraagd, de QR-code getoond worden door iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Iedereen (vanaf 13 jaar) moet een mondkapje dragen. Alleen als je zit mag het mondkapje af.
  • Zitten is verplicht, aan de bar of aan de statafels staan is dus niet toegestaan!
  • De basisregel die overal geldt is 1,5 meter onderlinge afstand, dus ook als je zit.
  • Omdat iedereen moet zitten en we een beperkt aantal stoelen kwijt kunnen op 1,5 meter afstand geldt de regel “Vol is Vol”.

We zullen deze regels strenger handhaven dan we eerder gedaan hebben. Dit omdat de omicron variant duidelijk zeer besmettelijk is en we zo veel als mogelijk willen voorkomen dat er binnen de club een grote uitbraak komt. Ook hebben we een verantwoording naar al onze vrijwilligers die aanwezig zijn. We willen hen zo min mogelijk blootstellen aan een besmettingsrisico. Bij niet nakomen van de regels, gaan we één keer waarschuwen en bij herhaling wordt u vriendelijk verzocht om te vertrekken.

Voor de overige ruimten zoals jeugdbestuurskamer, vrouwencommissiekamer en bestuurskamer gelden dezelfde regels. Aanvullend op deze algemene maatregelen dringend verzoek aan iedereen om daar niet blijven zitten als je daar niets te doen hebt.

Dan voor wat betreft het voetbal:

 • De kleedkamers zijn open en er kan worden gedoucht.
 • Het kan zijn dat door diverse besmettingen een aantal spelers niet mogen spelen. De maatregelen rondom quarantaine plicht zijn weer veranderd, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/thuisquarantaine/quarantaine-gezinnen-met-kinderen.  Indien niet voldoende spelers kunnen worden opgesteld dan dit zo snel mogelijk melden bij de coördinator en wedstrijdsecretariaat zodat de tegenstander kan worden geïnformeerd.
 • Voor de uitspelende teams is het dringende verzoek om voorafgaand de geldende regels van de bezoekende vereniging goed door te nemen. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Uiteraard geldt dit ook voor onze seniorenteams!

Leuker dan dit kunnen we het helaas niet maken. Zoals eerder en vaker gevraagd rekenen we op uw medewerking en begrip. Wij hebben het niet verzonnen, maar worden wel belast met de uitvoering van de regels. We proberen er alles aan te doen om iedereen te laten voetballen en een leuke dag hebben.

Namens het bestuur,

Kees de Lange, voorzitter.