Opleiding ADO Den Haag Vrouwen levert talent na talent af

De PSV-vrouwen zijn uitgeschakeld in de KNVB Beker door ADO Den Haag. De nummer vier van de Eredivisie zorgde in Eindhoven voor een grote verassing door met 0-3 voor te komen dankzij doelpunten van Sharona Tieleman, Chasity Grant en Pia Rijsdijk. Hoewel PSV nog razendknap terugkwam tot 3-3 in het laatste kwartier, verloor de ploeg na penalty’s alsnog. Bo Vonk startte zelfs in de basis en hield zich goed staande.

De samenvatting met een ultieme redding op de doellijn van Bo:

Onderstaande artikel over Bo Vonk is gepubliceerd in het Algemeen Dagblad van 27 februari.

“Dit seizoen maakten weer drie speelsters hun debuut in de hoofdmacht. Celainy Obispo, beschouwd als het grootste talent van Rotterdam en omstreken, viel al een keer in als linksback. Bo Vonk stond zelfs in de basis in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: de cruciale bekerwedstrijd tegen PSV. In het duel met de koploper, die na 120 minuten pas na strafschoppen werd beslist, hield de rechtsback zich goed staande.

Zenuwachtig

,,Ik heb nog nooit zo’n spannende wedstrijd gespeeld”, zegt de 18-jarige Sassenheimse. ,,Dat zal me altijd bijblijven. Die strafschoppen waren echt zenuwslopend. Maar eigenlijk de hele dag was spannend. In de bus op weg naar Eindhoven was ik al zenuwachtig. Die wedstrijd had ik toen wel een paar keer in mijn hoofd afgespeeld. Meestal met een goede afloop.”

Direct 120 minuten spelen, dat ging de voormalige speelster van Ter Leede niet in haar koude kleren zitten. ,,Nee, aan het einde kreeg ik wel kramp, maar gelukkig waren er nog maar een paar minuten te spelen. Ik heb het gelukkig volgehouden.”

Vonk was niet de enige opmerkelijke naam op het wedstrijdformulier in Eindhoven. Ook Ilham Abali, gezien als de opvolgster van Pelova, stond erop en maakte als invalster in de verlenging haar debuut. En het scheelde weinig of de pas 16-jarige Zeeuwse middenveldster had zelfs een strafschop genomen. ,,Als de eerste vijf waren geweest en er geen beslissing was gevallen, dan was ik aan de beurt. Gelukkig schoot Victoria raak en was ik achteraf blij dat ik geen penalty hoefde te nemen.”