OPNIEUW WINST TER LEEDE VROUWEN 1

Troosteloos was het zaterdagmiddag op sportpark Roodemolen, een gestaag neervallende regen, geen publiek, geen muziek en twee ploegen die er slechts sporadisch in slaagden het normale niveau te halen.

Opnieuw moesten er in de verdediging van Ter Leede wijzigingen worden doorgevoerd  voor aanvang van de wedstrijd tegen Eldenia uit Arnhem. 5 potentiele basisspeelsters moest coach Vincent om diverse redenen missen. Eldenia was naar Sassenheim gekomen om de schade zoveel mogelijk te beperken maar doordat Ter Leede vanaf het begin slordig speelde konden de gasten makkelijk overeind blijven en zelfs gevaar stichten voor het doel van keepster van Riemsdijk. Pas na twintig minuten waren er de eerste echte kansen voor Ter Leede maar Romy van Beelen en Femke Prins vonden de uitstekende keepster van Eldenia op hun weg. Het lukte Ter Leede na om druk te houden op de verdediging van de gasten maar door verkeerde keuzes werden veel aanvallen in de kiem gesmoord. Een individuele actie van linksbuiten Justine Jansen leidde na 34 minuten wel tot de voorsprong voor Ter Leede, zij trok naar binnen en kon de bal over de keepster hoog  in de verre hoek plaatsten. Met 1-0 gingen beide teams de rust in.

Ook in de tweede helft kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Eldenia kon niet, Ter Leede had niet de rust in het spel om de wedstrijd snel te beslissen. Er ontspon zich een wedstrijd die zich veelal tussen de twee 16 meter gebieden afspeelde. Na een uur was het toch Ter Leede dat het overwicht in kwaliteit op het score bord bracht. Femke Prins stond tweemaal aan het eind van goed opgezette aanvallen en besliste de wedstrijd 3-0. Ook hierna kreeg Ter Leede nog enkele mogelijkheden om een grotere score te bereiken maar ook Eldenia bracht een extra aanvalster in het veld om een beter resultaat te bereiken. Dit lukte toen Romy Dalebout een bal ongelukkig op de arm kreeg en scheidsrechter Westra de bal op 11 meter deponeerde. Aanvoerdster Suus Daniels van Eldenia verzilverde deze buitenkans feilloos.

Ter Leede heeft ondanks de personele problemen 9 punten uit drie wedstrijden. Zaterdag een tegenstander van een ander kaliber als meervoudig landskampioen Saestum in Zeist wacht.