Overlijden Gerard van den Berg

Gisteren is op 85-jarige leeftijd Gerard van den Berg overleden. Gerard is 49 (!) jaar als vrijwilliger nauw betrokken geweest bij onze vereniging. Iets om echt even bij stil te staan. Het komt zelden voor dat iemand zo lang verbonden is aan de club en het geeft aan wat voor plaats Ter Leede innam in het leven van Gerard.

Gerard is 49 jaar geleden bij de club gekomen toen zijn zoon Ed en later Ronald bij ons kwamen voetballen. Al snel was Gerard iedere week bezig met het samenstellen van het clubblad. Jarenlang heeft Gerard, met hulp van zijn vrouw Ria en zijn zonen Ed en Ronald, bij hem thuis iedere week het clubblad in elkaar gezet.

Ook is hij lang jeugdleider geweest bij verschillende jeugdteams, maar nooit bij een team van zijn voetballende zoons Ed en Ronald. Gerard wilde alle schijn van partijdigheid vermijden en volstrekt eerlijk en objectief jeugdleider zijn. Hij hield van alle spelers lijstjes bij met de invalbeurten en gespeelde minuten. Als iemand aan de beurt was speelde hij gewoon, goed of minder goed, belangrijke wedstrijd of niet! Naast jeugdleider heeft Gerard ook nog tal van andere dingen gedaan bij de jeugd.

Op 56-jarige leeftijd ging Gerard met pensioen en vanaf dat moment werd hij de jongste medewerker van het accommodatie team. Hij is daar ongeveer 20 jaar actief geweest. Ook was Gerard heel lang een van onze stewards. Hij hield oog op de toegang van het publiek op de tribune en vervolgens was hij, samen met Dick de Vries, de steward die toezicht hield op de toegang tot de bestuurskamer/businessclub rondom de thuiswedstrijden van ons eerste herenteam. Dit heeft Gerard gedaan tot en met het einde van afgelopen seizoen. Als de heren niet thuis speelden was hij, tot vijf jaar geleden, een vaste bezoeker van de uitwedstrijden.

Ter Leede was Gerard zijn lust en zijn leven. Hij pepte zichzelf de laatste maanden iedere week op om op zaterdag toch weer bij de club te kunnen zijn. Hij is een voorbeeld voor veel mensen die op wat voor manier dan ook nu betrokken zijn bij de club.

Wij wensen zijn vrouw Ria, zonen Ed en Ronald, hun partners, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte met het verlies van Gerard. Ook bij Ter Leede zullen we hem missen!