Overlijden Klaas de Wolde

Zojuist ontving ik het trieste bericht dat gisteren, op 86-jarige leeftijd, onze gouden speld drager, Klaas de Wolde is overleden. Klaas was een 100 procent Ter Leede man, lid sinds 1956 (!) en bekend bij velen van ons. Hij heeft gevoetbald tot zijn 62e levensjaar, waarbij een wedstrijd in het tweede het hoogste was. Klaas was een zeer bevlogen Ter Leede man en altijd aanwezig bij uit- en thuiswedstrijden van het eerste. Ook is hij vele jarenlang vrijwilliger geweest, waaronder lid van het accomodatieteam, beheerder van de Ter Leede doelpunten toto en het organiseren van verschillende activiteiten voor Rood-Geel. Zijn levensmotto was “Zet altijd het positieve voorop om het negatieve te overwinnen”.

Wat velen wellicht niet meer weten is dat het zijn idee was om bij thuiswedstrijden van het eerste, in de dug-out achter de grensrechter te gaan zitten. Het was Klaas namelijk opgevallen dat de tegenstander, die daar toen nog zat, probeerde om op allerlei manieren de grensrechter te beïnvloeden. Tijdens een Algemene Leden Vergadering, ik denk nu al een jaar of 15 geleden, bracht Klaas dit naar voren en bij de eerstvolgende thuiswedstrijd waren de plaatsen in de dug-out omgedraaid en tot op de dag van vandaag is dat nog zo. Als we komend seizoen weer starten met de competitie van Ter Leede 1 en U ziet dat “wij” naar de linker dug-out lopen, denk dan terug aan Klaas.

Ik wens zijn vrouw Margje, zijn kinderen, familieleden, vrienden en kennissen van Klaas heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van deze bijzondere man.

Kees de Lange, voorzitter.