Overlijden Theo de Jong

Gisteren is Theo de Jong op 73-jarige leeftijd overleden. Op nieuwjaarsdag is hij van de trap gevallen en ongelukkig op zijn hoofd terecht gekomen. Dit hersenletsel is hem uiteindelijk fataal geworden.

Theo heeft als fysiotherapeut deel uitgemaakt van de geschiedenis van Ter Leede en was nauw betrokken bij de succesvolle periode in de Hoofdklasse A.

In 1996 is hij samen met trainer Arie Lagendijk naar Ter Leede gekomen. Daarvoor werkten Theo en Arie al sinds de jaren ’80 samen, eerst bij Rijnsburgse Boys en later bij vv Katwijk, waar zij samen verschillende (lands)kampioenschappen vierden. Ook na het vertrek van Lagendijk bleef Theo Ter Leede trouw. Pas in 2013 stopte Theo bij onze club.

In het dagelijks leven was Theo fysiotherapeut bij De Wilbert in Katwijk. In zijn praktijk daar heeft hij talloze geblesseerde voetballers behandeld. Hierdoor was Theo een fenomeen in de voetbalwereld in de Duin en Bollenstreek en daarbuiten. Theo was een vakman, direct, uitgesproken en zorgzaam.

Na de komst van Theo bij Ter Leede, kwamen de kinderen van Theo, Menno en Thijs ook bij Ter Leede in de selectie voetballen. Thijs heeft 10 jaar in de A-selectie gespeeld en 6 jaar de begeleiding van ‘twee’ gedaan. Zowel Thijs als Menno zijn in Sassenheim blijven wonen.

Theo laat zijn vrouw Els, zijn zoon Menno en zijn zoon Thijs met partner Laura en kinderen Jelle en Roos na. Namens de vereniging wens ik hen veel sterkte de komende tijd met het verlies van Theo.

Maandagavond is er gelegenheid tot condoleren van 19.00 tot 20.30 uur, in het Wapen van Noordwijkerhout, Dorpsstraat 14 in Noordwijkerhout (tegenover de Witte Kerk). Dinsdag is de crematie in besloten kring.

Namens de vv Ter Leede,

Kees de Lange, voorzitter.