Overtuigend begin Ter Leede Vrouwen 1

Na een lange voorbereidingsperiode startte de Vrouwen van Ter Leede zaterdag 2 september met de eerste officiële bekerwedstrijd. Regiogenoot RCL uit Leiderdorp werd naar een kansloze 7-1 nederlaag gespeeld.

De selectie van Ter Leede heeft in aanloop naar de nieuwe seizoen veel veranderingen ondergaan. Liefste 15 nieuwe speelsters zullen volgend jaar de kleuren van rood/geel gaan verdedigen. Ook in de technische en begeleidingsstaf zijn een aantal nieuwe gezichten. Een aantal zijn voorgesteld in het eerste programmaboekje van het seizoen wat u hier kunt lezen of via deze link downloaden.

Al in de eerste minuut was Ter Leede trefzeker. Nieuwkomer Akke van der Born deponeerde de bal in de uiterste hoek. Hierna bleef Ter Leede aanwezig op de helft van RCL. Er ontstonden veel mogelijkheden maar de keepster van de bezoekers bleek een grote sta in de weg, met enkele fenomenale reddingen kon zij de schade voor RCL beperkt houden. Ter Leede speelde de hele wedstrijd een hoog tempo en de nieuwe speelsters konden al direct hun stempel binnen het elftal zetten. Na een half uur tastte zij echter volledig mis bij een houdbaar schot van opnieuw Akke van der Born. Kort daarna was een Romy van Beelen het eindpunt bij een combinatie over zeven speelsters. (3-0). Het enige wapenfeit van RCL was een afstandsschot van de aanvoerder boven op de lat boven nieuwe doelvrouw Lot Hemminga.
Na rust was het eenrichtingsverkeer. Via Noelle Opdam (3x) en nogmaals Akke van der Born liep Ter Leede probleemloos uit. Tussendoor was een moment van onoplettend verdedigen voldoende om RCL te laten tegenscoren.

Een hoopvol begin voor de vrouwen van rood/geel.

Tags: