Pascal Verschoor: de nieuwe trainer-coach van Ter Leede 2

Pascal Verschoor is de nieuwe trainer-coach van  Ter Leede 2

Het bestuur van stichting Topvoetbal Ter Leede is zeer tevreden met de komst van Pascal Verschoor als de nieuwe trainer-coach van Ter Leede 2 voor volgend seizoen. Wij denken dat hij heel goed binnen het beleid van Ter Leede past en een extra bijdrage kan leveren in de samenwerking met de jeugd en het 3e elftal.

Aan de hand van een aantal vragen stellen wij Pascal Verschoor aan jullie voor.

Pascal wat is je thuis- en werksituatie?

Ik woon samen met Judith in Leiderdorp en we hebben een zoon Bram van 7 jaar en een dochter Puk van 8 maanden. Sinds 2010 werk ik voor G+G Holland te Noordwijk waar ik met veel plezier de functie van commercieel medewerker binnendienst vervul.

 

Waar heb je zelf gevoetbald en hoe is je trainerscarrière tot nu toe verlopen?

Als kleine jongen ben ik begonnen bij LFC. Verder heb ik gespeeld voor Roodenburg, ASC, Leidsche Boys en Lugdunum. Ik ben bij Roodenburg en ASC terecht gekomen omdat mijn vader, John Verschoor, daar hoofdtrainer werd. Ik moest vanwege een enkelblessure op mijn 25e stoppen met voetballen waarna ik mijn trainerscarrière ben begonnen. Bij ASC ben ik van 2008-2014 assistent-trainer en coach van het 2e elftal geweest. Daarna ben ik 5 jaar hoofdtrainer van MMO 1 geweest van 2014 tot nu. Bij MMO heb ik ook 2 seizoenen de JO-19 getraind en dit seizoen ook een team O-23 opgezet en begeleid.

Ik ben in het bezit van het trainersdiploma TC 2 / UEFA B.

 

Waarom is trainer-coach zijn bij Ter Leede 2 een volgende stap in je trainerscarrière?

Als jonge zelfstandige hoofdtrainer kom ik nu niet verder in mijn ontwikkeling. Ter Leede heeft mij het gevoel gegeven dat ik mij daar als lid van de trainersstaf van de selectie zeer goed verder kan ontwikkelen tussen ervaren trainers.

 

Wat voor soort trainer vind je jezelf?

Ik ben een gedreven, ambitieuze trainer die duidelijk leiderschap toont. Een trainer die oog heeft voor het teambelang en het verenigingsbelang. Het plezier en de ontwikkeling van spelers heb ik hoog in het vaandel staan. Het liefst werk ik met een jonge ambitieuze groep met toekomstperspectief. Daarbij heb ik de nodige aandacht voor doorstroming en het inpassen van jeugdspelers. Ik vind een goede communicatie en samenwerking met alle geledingen erg belangrijk.

 

Wat is je eerste indruk van Ter Leede?

Ter Leede ademt voetbal en professionaliteit, heeft een warme cultuur en een goede uitstraling. Na het eerste open gesprek met het bestuur had ik gelijk het gevoel, dit moet ik doen!

Uiteraard heb ik ook een gesprek gevoerd met de hoofdtrainer. Henk Wisman is een trainer met heel veel ervaring. Die heeft aangegeven dat hij open staat om die ervaring met mij te delen zodat ik een nog completere trainer kan worden. Na het gesprek met de hoofdtrainer ben ik nog enthousiaster geworden en heb ik besloten komend seizoen de aanbieding om trainer coach van Ter Leede 2 te worden, te aanvaarden. Ik heb nu al heel veel zin om aan de slag te gaan bij Ter Leede.

 

Het bestuur van de stichting en de trainersstaf zijn blij met de komst van Pascal Verschoor.

Wij wensen Pascal heel veel plezier en succes voor het komende seizoen.