Passend voetbal

Hallo!

Even voorstellen; wij zijn Tina (L) en Anneke (R).


Onze kinderen, Sam en Nathan, voetballen bij Ter Leede. En zo hebben wij elkaar leren kennen, langs de lijn.
Daar kwamen wij er achter dat wij heel veel gemeen hebben.  Een aantal  van die dingen zijn dat onze jongens allebei op speciaal basisonderwijs zitten en ons, als ouder, net iets meer nodig hebben. Bijvoorbeeld om mee te komen in vrije en sociale activiteiten, zich daarin veilig te voelen. Ze gek zijn op sport en op voetbal in het bijzonder maar hebben dus net dat extra steuntje van ons nodig om het te kunnen doen.

Daar hebben wij ook gezien dat het voor kinderen met diagnoses zoals die van onze kinderen, namelijk ADHD en ASS, uitdagend is om die aansluiting te vinden, de oefeningen in de training op te pakken en er soms ook gewoon ‘ buiten te vallen’ terwijl zij wel gek zijn van voetbal.
Teamsport kan over het algemeen voor kinderen met een rugzakje een grotere uitdaging zijn dan voor kinderen die dat niet hebben. Dat wisten wij van te voren al.
Toen kwam het besef dat, dat voor veel kinderen met een rugzakje misschien wel zo is.
En daar ontstond een idee.
Beter gezegd hét idee.

Met ons idee zijn wij naar onze hoofdtrainer, Bert Blankespoor, en de jeugdvoorzitter, Martin Nuninga, gegaan.  En zo werd het ons idee.

Ons idee:
Een team voor kinderen met uitdagingen ( diagnoses) zoals de onze.
Speciaal voor kinderen die prikkels moeilijk vinden, meer rust en structuur nodig hebben, die moeite hebben met sociale interactie (en er soms zelfs bang voor zijn), een vertraging hebben in tot actie komen na een uitleg én gewoon wat meer uitleg en geduld nodig hebben.
Maar vooral een team waarin zij tot bloei kunnen komen in wat zij leuk vinden zonder dat zij op hun tenen hoeven te lopen of overvraagd worden.

Het doel:
Voetbal training die past bij het kind op een manier die hun kwaliteiten benadrukt.
Trainingen die overzichtelijk zijn met vaste trainers en begeleiders op een vast veld volgens een vaste structuur met meer tijd en aandacht.
Zelfvertrouwen kunnen opbouwen in een sport en een team.
In dit team gaat het niet perse om winnen en de beste zijn maar om een veilig kader te creëren waarin een kind tot bloei kan komen, buiten school om.
Maar vooral willen wij de positieve kanten benadrukken van het kind zodat het zelfvertrouwen de kans krijgt om te groeien.

Op dit moment zijn er al een aantal kinderen (tussen de 9 en 11 jaar), binnen Ter Leede, die in dit team komen/ zitten.
Maar er is ruimte voor meer kinderen, veel meer kinderen zelfs van alle leeftijden  :-)
Wij zijn dan ook aan het kijken of wij een compleet team kunnen vormen om lekker te kunnen trainen. Samen een potje te voetballen en de teamsport leuk te maken.
Wij hebben het expres nog niet over wedstrijden omdat dit een volgende stap is. We beginnen klein met trainen  en vaardigheden op bouwen.
Hopelijk komen na verloop van tijd onderlinge wedstrijden van gelijkwaardige teams dan vanzelf. Wie weet kunnen we uiteindelijk ook een heuse competitie beginnen.
Aan onze ambities ligt het niet.

Wat: passende voetbaltraining
Waar: VV Ter Leede
Voor wie: kinderen ( J/M) met een rugzakje, diagnose of (net) niet, die op het SO/ SBO zitten of net
niet in de duin,- en bollenstreek
( kinderen met bijv. ASS, ADHD, ADD, TOS, HSP, faalangst, PTSS, etc etc)
Wanneer: het idee is om 2 keer per week te trainen, vooralsnog op maandag en de tweede dag wordt zo snel mogelijk definitief.

Denkt u dat dit iets is voor uw kind (kleinkind, leerling, neefje, nichtje of…..)
U kunt  voor meer informatie een mailtje, met uw gegevens,  sturen naar: passendvoetbal@terleede.nl  en dan nemen wij contact met u op.