Periode kampioenschap voor Ter Leede JO13-2

Wakker worden als derde in de competitie, naar huis gaan als kampioenen: dat was het doel van het Ter Leede JO13-2 team op zaterdag 1 oktober. In de ochtend stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor het jonge Ter Leede team. Onder bezielende leiding van trainers Marijn en Nick heeft het team na 3 wedstrijden de derde plek weten te bemachtigen in de competitie. Het periode kampioenschap was zaterdag in zicht en was afhankelijk van twee factoren. Ten eerste moest de wedstrijd tegen FC Lisse worden gewonnen, waarbij er minstens 11 doelpunten moesten worden gemaakt. Dit om het doelsaldo van de nummer 1 op dat moment, Foreholte, te overtreffen. Daarnaast was de uitslag van de andere wedstrijd op dezelfde dag tussen Teylingen en Oegstgeest bepalend.

Al met al dus een spannende dag voor de spelers, trainers en enthousiaste Ter Leede supporters; van ouders tot opa’s en oma’s en andere club spelers – aan aanmoedigingen geen gebrek.

Het team begon sterk, oogde zelfverzekerd en fit, waarbij de 1-0 al snel viel. Lisse kwam er eigenlijk niet aan te pas en met een ruststand van 8-0 kwam het doel van de dag al erg dichtbij. De verwachting was dan ook dat de trend zich voortzette in de tweede helft. Ter Leede bleef inderdaad de sterkere ploeg, maar het volgende doelpunt liet lang op zich wachten. Diep in de tweede helft viel dan toch de 9-0 en uiteindelijk vocht het team zich naar de overwinning met 13-0. Voldoende voor het kampioenschap? Op dat moment nog niet bekend, want eerst moest nog de uitslag van Teylingen – Oegstgeest worden afgewacht. Rond 11.30 uur was het dan zover – jawel, doel behaald: Ter Leede JO13-2 was periode kampioen!

In de kantine werd dit gevierd door het trotse en blije team en de trainers. Het was ook het uitgesproken moment om nieuwe team foto’s te maken: de kampioenen werden gehuld in een gloednieuw trainingspak met dank aan sponsoren Autoservice Leiden, Beamm, Concrayt Interim Management en L&S Montage.

Een mooie afsluiting van de eerste competitie periode voor Ter Leede JO13-2, op naar de volgende met voldoende drive en motivatie!