Pvdw Dirk:Het was 3-1 geworden wat ik dus ook voorspeld had!

Afgelopen zaterdag was het dan zover, mijn pupil van de week-“middag
Ik moest mij op zaterdag om 13.30 uur melden in de kantine en daar werd ik opgehaald door Mirjam en Mariska.
Zij brachten mij naar Dion Piket. Ik mocht met hem naar de bestuurskamer om een handje te geven aan de scheids- en grensrechters.

En daarna mocht ik naar de kleedkamer waar ik een shirt kreeg met pupil van de week erop. Daarna mocht ik alle spelers van Ter Leede een handje geven en ze vroegen mij ook in welk team ik speel en of ik had gewonnen die dag.

Nadat ik mij had omgekleed mocht ik mee het veld op voor de warming-up. Daar ging ik een balletje trappen met de wisselspelers en nog een beetje praten. Hierna gingen wij weer naar binnen en mocht ik even bij de scheidsrechter in de kleedkamer. De scheidsrechter heeft daar uitgelegd dat er op de vlag van de grensrechter een knopje zit en als de grensrechter op het knopje drukt de scheidsrechter dan een seintje krijgt zodat hij even kan kijken wat er aan de hand is.

Hierna mocht ik samen met de spelers het veld op lopen en de bal pakken en meenemen naar de middenstip. Ik mocht de aftrap nemen en bij de tegenstanders een doelpunt scoren.
Toen begon de wedstrijd tegen de Zwaluwen en mocht ik in de dug-out zitten.
Al heel snel in de wedstrijd maakt Ian van Otterlo een doelpunt. De Zwaluwen kwamen wel met een gevaarlijk schot voorlangs bijna gelijk. Even later trapt de doelman van Ter Leede de bal niet zo heel goed uit waardoor de tegenstander een doelpunt kon maken. Toen vond ik het wel spannend worden want het stond nu 1-1. Ongeveer 10 minuten voor de rust scoorde Ian van Otterlo nog een doelpunt dus Ter Leede kon met 2-1 de rust in.

In de rust mocht ik doeltrappen nemen op de reserve keeper van Ter Leede Glenn Teunissen. Ik had voorspeld dat er 6 zouden in gaan, dit waren er helaas maar 4 geworden, maar ja het is dan ook een hele goede keeper. Daarna kon ik nog even een balletje trappen met de jongens van mijn team die nu bij de wedstrijd zaten als ballenjongens.

Toen kwam de tweede helft en mocht ik deze ook weer uit de dug-out bekijken. Een hele tijd ging het goed, maar toen moest er ineens iemand van Ter Leede met een rode kaart het veld af. Nu moesten ze met 10 man verder spelen. Maar ondanks dat de zwaluwen nu wel meer aan de kant van Ter Leede zaten wist Ian Van Otterlo ook nog een derde doelpunt te maken. Op het laatst werd het weer spannend toen er nog een hoop ballen richting het doel van Ter Leede werden geschoten, maar Michael Bekkers wist ze gewoon allemaal uit zijn doel te houden. Het was 3-1 geworden wat ik dus ook voorspeld had.

Na de wedstrijd mocht ik mee de kleedkamer in en werd de overwinning gevierd, ze zongen het Ter Leede clublied en ze tilde ze de tafel op en neer. Dat vond ik wel heel erg leuk. Daar kreeg ik ook een shirt met de handtekeningen van de spelers. Na het omkleden mocht ik naar de bestuurskamer waar ik lekker iets te eten en drinken kreeg. Na even gewacht te hebben tot alle spelers er ook waren, werd ik naar voren geroepen en kreeg ik van Ian van Otterlo “the man of the Match” een mooie rugtas, voetbal, handdoek en sleutelhanger.

 

Ik ben deze dag echt in het zonnetje gezet en ik vond het heel bijzonder omdit samen met mijn ouders, zus, neefje en mijn opa’s te mogen meemaken.

Daarom wil ik ook graag iedereen bedanken voor deze onvergetelijke dag. Met name Mirjam, Mariska en Dion die de hele middag met mijn meeliepen heel erg bedankt daarvoor.