Pvdw Martijn:Ik was blij verrast en ook gelijk enthousiast!

Hoi, ik ben Martijn Kerkvliet en ik was gisteren pupil van de week bij de wedstrijd Terleede – Spijkenisse.
Ik was blij verrast en ook gelijk enthousiast toen ik maandagavond een telefoontje kreeg met de vraag of ik op zaterdag “pupil van de week” wilde zijn. Natuurlijk wilde ik dat graag, daar hoefde ik niet lang over na te denken.

 

De zaterdag begon voor mij met een lichte teleurstelling, omdat mijn wedstrijd in de bekercompetitie met de JO13-1 ‘s ochtends niet doorging. De tegenstander kwam niet opdagen omdat zij te weinig spelers hadden. Er werd snel door de trainers besloten om een training in te lassen, dus kon ik toch nog even voetballen.

Gelukkig was het al snel middag en mocht ik met de spelers van Terleede 1 mee als de pupil van de week.
Ik moest, net als de spelers van het eerste team, met mijn voetbaltas naar de kantine. Hier werd ik opgehaald en naar de kleedkamer gebracht. In de kleedkamer ging ik mij voorstellen aan de spelers en kreeg van iedere speler een hand.

Daarna mocht ik met de spelers naar buiten voor de warming-up. Ik vond het erg leuk om de hele warming-up mee te doen en de spelers van het eerste waren ook heel aardig.

Na de warming-up ging ik naar de scheidsrechter en grensrechters en mocht meeluisteren tijdens de wedstrijdvoorbereiding. Daarna heeft de scheidsrechter uitgelegd wat ik moest doen als we naar het veld gingen.Vanuit de kleedkamer gingen de teams van Terleede en Spijkenisse naar het veld. Ik mocht als eerste het veld op samen met de scheidsrechter en grensrechters en moest de wedstrijdbal meenemen.  Met de wedstrijdbal mocht ik vanaf de middenstip naar het doel van Spijkenisse om te proberen daar te scoren. Ik schoot de bal prima binnen en daar was ik wel blij om, want het is toch wel een beetje spannend.

 

De wedstrijd begon en ik mocht tussen de reservespelers in de dug-out zitten. De wedstrijd was vanaf het begin gelijk spannend. Al vroeg scoorde Terleede 1-0, maar de scheidrechter keurde het doelpunt(onterecht) af. Daarna probeerde Terleede met aanvallend spel te scoren, maar de verdediging van Spijkenisse hield telkens stand en het lukte maar niet om te scoren. Natuurlijk ook tot grote onvrede van de reservespelers en begeleiders in de dug-out. Toen de eerste helft voorbij was stond Terleede met 0-1 achter door een snelle aanval van de bezoekers.

 

Tijdens de rust mocht ik het veld weer op om penalty’s te schieten samen met de ballenjongens. De ballenjongens kwamen dit keer uit mijn team wat ik extra leuk vond. Bij “de 22  van” (22 vragen aan Martijn) moest ik opgeven hoeveel penalty’s ik zou scoren. Ik had gezegd dat ik 6 van de 10 penalty’s zou scoren en dat is gelukt.

 

De tweede helft mocht ik opnieuw plaatsnemen tussen de reservespelers op de bank.
Helaas kregen we na 10 minuten in de tweede helft een penalty tegen (0-2) en vlak voor tijd ook nog de 0-3. De verloren wedstrijd was natuurlijk wel een grote teleurstelling.

 

Na het omkleden kreeg ik een mooi shirt met “pupil van de week” erop en alle handtekeningen van de spelers en de coaches van het eerste teamHierna mocht ik mee naar de bestuurskamer/spelershome waar ook mijn ouders en broertje waren. In de bestuurskamer mocht ik lekker gaan eten, een groot bord met pasta. Van de voorzitter en van de aanvoerder van het eerste kreeg ik mooie cadeau’s.

Ik wil graag alle spelers van Terleede 1, de coaches, begeleiding, de voorzitter en de Jeugdactiviteiten commissie heel erg bedanken voor deze superleuke middag!

Groetjes Martijn.