Quick Boys F1 – Ter Leede F1

Vandaag was het zover, onze eerste competitie wedstrijd in de eerste klasse. We mochten naar nieuw zuid om aan te treden tegen Quick Boys. Nino gaf in de bespreking aan dat het vandaag, net als tegen Katwijk, een fysieke wedstrijd zou worden. Vandaag moesten we fel spelen, over spelen en elkaar goed coachen. Quick Boys begon beter aan de wedstrijd, ze waren wat agressiever en lieten het balletje goed rond gaan. Ondanks het veld overwicht creëerde Quick Boys nog geen grote Kansen. Wij kwamen er spaarzaam uit, Lenn kreeg een grote kans na een goede pass van Nijs maar de keeper lag in de weg. Uit eindelijk was het Quick Boys dat verdient op voorsprong kwam. Een aanval over rechts eindigde bij de spits van Quick Boys die Olivier kansloos liet. Niet snel daarna werd een foutje in de verdediging keihard afgestraft 0-2. Snel daarna scoorden we de de aansluitingstreffer treffer. Nijs veroverde de bal op het middenveld en speelde Mads direct in. Die gaf een diepte pas op Achraf die met een goede schuiver de keeper passeerde. De bal passeerde bijna de doellijn maar om alle risico’s te vermijden gaf Nick het laatste beslissende tikje. 2-1.
Helaas werden we hierna weer nonchalant, slordig balverlies op het middenveld leidde de 3-1 in. En later werd er niet attent gereageerd op een afvallende bal, die snoeihard en hoog tegen de touwen werd geschoten 4-1. Dit was ook de rust stand, in de rust kwam Nino met een goede peptalk en wat tactische omzettingen om de tweede helft tot een goed einde te brengen.
We begonnen de tweede helft goed en zette Quick Boys regelmatig onder druk. Nijs gaf een splijtende pass op Lenn. Die faalde niet alleen voor de keeper, 4-2. Daarna scoorde Nick na een pass van Lenn de 4-3 en we gingen vol door voor de 4-4. Dat pakte even anders uit, onoplettendheid gaf een speler van Quick Boys de gelegenheid een hoge voorzet te geven. De spits nam de bal in een keer uit de lucht en volleyde hem zeer fraai achter Olivier. 5-3. We begonnen weer wat op elkaar te mopperen en gaven daardoor nog wat mogelijkheden weg die gelukkig niet werden benut. Het was Mads die ons weer in het zadel hielp. Hij zag dat de keeper veel te ver voor zijn goal stond en schoot van net over de middellijn op doel. Zijn fantastische schot eindigde op de lat, maar viel voor de voeten van Achraf die de de 5-4 binnenschoot. Daarna gingen we door, Thijs Achraf en Justin gaven achter in niks meer weg en de druk op het Quick Boys doel was groot. Uit een corner was het Lenn die de 5-5 scoorde en het publiek gek maakte. Daarna kreeg Quick Boys nog een paar kleine kansen die Olivier onschadelijk maakte. Zo speelden we vandaag een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft verloren we met 4-1, maar de tweede helft wonnen we met 1-4. Jullie hebben in de tweede helft hebben jullie laten zien hoe goed jullie kunnen voetballen, keihard gewerkt en een super resultaat behaald. En het is zeker dat al onze toeschouwers enorm hebben genoten.