Quick Boys JO9-2 – Ter Leede JO9-1 5-8 Hakken beuken springen

Voor de vijfde speelronde moest Ter Leede op bezoek bij de koploper in de 1e klasse Quick Boys JO9-2. Op het veld van stadion Nieuw Zuid werd tegelijkertijd ook de topper van de hoofdklasse gespeeld, Quick Boys JO9-1 tegen Noordwijk JO9-1. Ter Leede was hierdoor niet afgeleid en begon zeer voortvarend aan het karwei. In de eerste minuut van de officiële wedstrijd wist middenvelder Sam twee keer het net de vinden, 0-2. QB was overrompeld maar bij hun eerste aanval scoorden de blauw witte de aansluitingstreffer, 1-2. 6 minuten later verdubbelde Ter Leede de voorsprong. Quick boys kreeg de bal niet weg bij de corner. Job controleerde de hoog ingebrachte bal en schoot pardoes raak, 1-3. Maar weer bracht de thuisclub de spanning terug in de wedstrijd. Deze keer ook uit een corner, 2-3 in de laatste minuut voor de time-out. Na de time out had Quick Boys het gat achterin gedicht. Ter Leede had een overwicht maar de voorwaartsen kwamen maar niet in scoringspositie. Backs Tijs en Thymen waren wel gevaarlijk vanuit de tweede lijn. Maar QB keeper Luuk had op al deze pogingen een gepast antwoord, ruststand 2-3.Na rust probeerden de Katwijkers dan toch de wedstrijd te forceren door het inbrengen van een echte pinchhitter. Hun linkerspits, een type Henk Veerman, moest oorlog maken in het strafschopgebied van Ter Leede. Maar voordat hij goed en wel deze oorlog kon ontketenen scoorden de beide Ter Leede aanvallers Floris en Chris, 2-5. In de eerste minuut na de time out kreeg de wind vat op de uittrap van keeper Mats. QB profiteerde hier optimaal van en bleef daardoor hoop houden op een goede afloop, 3-5. Floris verhoogde de score nog wel naar 6 doelpunten maar hierna liep de wedstrijd volledig uit de hand. Door onduidelijkheid tussen de rol van team- en spelbegeleider resulteerde elke spelhervatting in een uitgebreide discussie tussen de spelers. Ook de aanwezige supporters begonnen zich steeds luidruchtiger in deze discussies te mengen. Het thuispubliek schreeuwde om een doelpunt nadat de uitbal rechtstreeks in het net verdween. Maar na overleg tussen de teambegeleiders werd dit doelpunt reglementair correct afgekeurd. De oorlog resulteerde uiteindelijk in de nodige tranen. De daarvoor toegekende vrijetrap verdween pardoes in het net achter keeper Mats, 4-6. In de discussie die daarop volgde wist Chris te scoren vanaf de aftrap. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en liet de keeper geen kans, 7-4. Toen een schot hoog in het doel van de Ter Leede, 7-5, waarna de spelbegeleider liet zien wel degelijk kordaat te kunnen optreden. QB keeper Luuk was onfortuinlijk in botsing gekomen met de paal. De spelbegeleiders staakten even de wedstrijd zodat zijn moeder hem kon troosten. Hij werd vervangen door de laatste wissel en prompt wist Ter Leede uit een standaard situatie te scoren. De corner verdween door inzet van Job over de doellijn. Na een tumultueuze tweede helft eindigde de wedstrijd in een zwaarbevochte 5-8 overwinning voor de rood gelen uit Sassenheim.

Ook in de vijfde wedstrijd wist Ter Leede te winnen. Deze keer niet door verzorgd en tactisch goed spel maar door de mouwen op te stropen. Het was een bikkelharde wedstrijd waarin hakken en beuken de boventoon voerden. Maar uiteindelijk kon Ter Leede springen van links naar rechts. De chips en het mandarijntje waren dik verdiend.