Quick Boys MO 11 2 vs Ter Leede MO 11 1 3-3 ( 0-2)

Het is al weer even geleden dat u wat van uw verslagever heeft vernomen, maar door diverse omstandigheden kon ik u helaas geen verslag aanbieden. Vandaag weer de kans om u op de hoogte te brengen van de verrichtingen van onze meiden. En de meiden doen het buiten gewoon goed. In de tussentijd is de bollenderby tegen de dames uit Lisse met 5-2 gewonnen en vorige week werd in een inhaal bekerwedstrijd Haagse Hout aan de zegenkar gebonden met maar liefst 8-2. U begrijpt een vliegende start voor het splinternieuwe meidenteam. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Katwijkse meiden van Quick boys op het programma. Of moet ik zeggen Quick Girls? Zij staan nagenoeg gelijk op de ranglijst dus er was een spannende pot in het vooruitzicht. Tel daar  ook nog een koud gemeen windje bij en dan weet u genoeg wat er op Sportpark Nieuw Zuid kan gebeuren. Vlak voor de wedstrijd nog even gekeken naar de MO 9 – 1 die net voor ons aan de beurt waren om net niet te winnen van een herenteam. Maar zij hebben hun huid heel duur verkocht. Chapeau!

Om 09.30 uur werd er afgetrapt door de rood gelen en we trokken gelijk ten strijde. De eerste 5 minuten kregen we wat kleine kansjes en mogelijkheden. Maar ook de blauw witten deden hun best om onze keepster Silke te verschalken. Dit leidde tot een ouderwetse scrimmage voor het doel waar Silke winnares van werd! Spits Eline werd na een minuut of 10 de ruimte ingestuurd en kwam zo 1 op 1 met de keepster van QB. Haar schot werd met een lange teen van de keepster tot corner verwerkt. Dat scheelde echt niet veel. Halverwege de eerste helft zo’n zelfde soort kans. Nu was het Lotus die van achteruit de bal meenam en slim door passte naar Ella. Zij hield het overzicht en stak de bal zo door naar de vrijstaande Eline. Weer kwam zij 1 op 1 maar nu legde zij het leder in de lange hoek. 0-1! Niet veel later was het Maud die Ella wegstuurde. Maar zij kwam niet verder dan weer die  lange teen van de keepster. Vlak voor rust een curieus moment. De bleef op de achterlijn hangen van de tegenstander en Eline was er als de kippen bij om de bal voor te geven, maar op een of andere manier draaide de bal het netje in 0-2…  Niet veel later blies de jonge scheids voor de rust.

 

Het was te ver om helemaal terug te gaan naar de kleedkamer dus het bekertje limo werd op het veld genuttigd. Tevreden keken wij naar dit schouwspel. Wat is het toch een leuke club meiden! En vlak de begeleiding en ouders ook niet uit. Amy wisselde met Silke als keeper en na een minuut of 5 werd er weer gevoetbald.De gastdames kwamen al heel snel uit de startblokken want de bal werd binnen één minuut op de paal geramd! Dit was een voorbode voor de tweede kans die meteen een doelpunt werd. De bal werd weer op de paal geschoten. De bal kaatste terug het doel in van de rug van de in de hoek gedoken Amy. Een schlemielige 1-2 maar gezien de krachtverhoudingen terecht. QB bleef aanzetten maar het was Lotus die de 1-3 op het bord zette. Een schot van ver en hoog stuiterde zo over de uitgekomen keepster heen. Noem het een super lob! Lang konden we niet genieten van deze voorsprong. Na wat rommelige uitverdedigen belande de bal in de voeten van een blauw witte. Die gaf voor en voor de spits was het een koud kunstje om de 2-3 te maken. Er zouden een paar spannende minuten volgen waar het alle kanten op kon gaan. Lotus had een mooie actie op de achterlijn. Het net zijnet bewoog maar helaas aan de verkeerde kant… Balen… Nu was het de beurt aan de aanhang van Quick Boys dat mocht balen na een vlammend schot op de lat. Een paar minuten voor tijd was het Quick Boys die de stand gelijk maakte. Weer een bal die het aluminium raakte, dit keer de paal, en nu rolde de bal zo voor de voeten van een Katwijkse. Het was een koud kunstje het leder in het lege doel te schieten. 3-3. Daarna waren de kansen aan beide kanten op en floot de jongeman af.

Natuurlijk is het zuur dat je de hele tijd voorstaat en 5 minuten voor tijd gaat de gelijkmaker erin, maar gezien het spelbeeld aan beide kanten wel een terechte uitslag. Een punt bij Quick Boys binnenhalen is voor weinig gegeven. Door alle andere uitslagen draaien we nog steeds lekker boven in mee voor de Europese plaatsen. Aankomende zaterdag een echte Teylinger derby. De dames van Foreholte komen op bezoek. Voor de Voorhoutse Maud heel speciaal  want ze speelt tegen haar school vriendinnetjes. Ik heb van haar teamgenoten begrepen dat zij er alles aan doen om Maud maandag met een vette glimlach op school te laten lopen!

 

Grt…