RBB.JO15-01 – Ter Leede JO15-01 1 -3 ( 0 – 3 )

“De ware kampioen is iemand die opstaat als hij eigenlijk niet meer kan!”

De geschiedenis herhaalt zich jongens.

2 jaar geleden sleepten wij 3 wedstrijden voor het einde van de competitie na een fantastische serie van 10 winstpartijen het kampioenschap binnen, vandaag boekten wij onze 6e winstpartij op rij na de winterstop en mogen we ons op gaan maken voor de “clash der clashes!”

Volgende week gaan we 3 wedstrijden voor het einde van de competitie spelen tegen Graaf Willem Vac om het kampioenschap en hoe vet is dat!

Jullie hebben zelf nu alle voorwaarden geschapen voor een waanzinnig slotstuk. Een thuiswedstrijd op het hoofdveld tegen onze allerlaatste serieuze concurrent  dus ik zou zeggen; maak het nu gelijk maar af boys. We zitten in een fase dat ieder balletje binnenkant paal valt i.p.v. bovenkant lat en dat moeten we nog 1 wedstrijd zien vol te houden. En ik heb er alle vertrouwen in! Dit team zit zo goed in elkaar, het gaat gebeuren boys. Is het niet volgende week, dan de wedstrijd erop.

Ik ben deze zaterdagmorgen al vroeg op de Middelmors. Samen met de Hoofdtrainer JO19-1 en de toekomstig Hoofdtrainer JO09-1 zie ik de JO13-1 een prachtige overwinning behalen op hun Rijnsburgse leeftijdgenootjes. Omdat onze wedstrijd ruim een uur later pas begint heb ik alle tijd om in een hoekje van de kantine eens eventjes lekker weg te dommelen en te kijken naar een nieuwe aflevering van Henkie’s droomboom. Ik zie mezelf als jochie weer rondlopen op het sportpark waar ik me nu bevind en kom allerlei bekenden tegen. Wat te denken van Ed en Rob Bos bijvoorbeeld, 2 broers die aan kwamen waaien, en mijn hele voetballeven altijd en overal voor me klaar stonden. Of Lange Jaap en Maart van Duyn, die ik wat minder graag zag omdat die als consuls de macht hadden om mijn hele weekend te verzieken. ik heb ze wat zien lopen samen over de velden. Handen diep in de zakken, af een toe met de punt van de laars hoofdschuddend een gaatje schoppend in het te natte veld. En als ze dan weer naar binnen gingen dan was het met het hart in de keel wachten op de kruiwagen met zand, want als die de hoek om kwam zeilen dan wist je dat het toch nog goed ging komen! Later ga je pas beseffen hoe belangrijk deze mensen voor een club zijn.

Of het kampioensteam 89/90, met illustere namen als Ron Carli, Hennie Koet, Arie van Dijk en de allermooiste amateurvoetballer die ik ooit heb zien spelen: Huug Aandewiel.

Mooie tijden, die ruw verstoord worden door Steven die mij iets te hardhandig wakker schud. “Henk, kom op man, ze gaan beginnen!’

Ik ren naar buiten en bekijk de line-up. Geen verrassingen. Nino speelt voor de licht geblesseerde Patrick en het wordt vrij snel duidelijk dat het appeltje-eitje scenario van de 5-0 thuiswedstrijd er niet inzit. Na 9 minuten stormt de oud Spartaanse verrassing van RBB alleen op keepster Daimy af, maar een soort mind fuck achtige truc van Daimy laat de spits missen. Oei, daar komen we heel goed weg en Ter Leede is gewaarschuwd. Na een schotje met het chocoladebeen van Rik is het Sam die een paar minuten later uitstekend doorjaagt op de keeper. Die verslikt zich en Sammie Elvis Manu krijgt de kans de 0-1 in de touwen te schuiven. Gaat dit “grote gezeik 2.0” worden? Yesssss!! 0-1 en het begint spontaan te regenen. Ik klap mijn kinky parapluutje open en m’n hartslag zakt gestaag van 174 slagen per minuut naar 172. Rijnsburg is van slag. Een paar minuten later belandt een achterbal van de RBB keeper boven op het trendy gekapte Italiaanse bolletje van Alessandro, die Rik met een krachtige kopbal in één tijd voor de keeper zet. Ik grijp alvast naar m’n blocnote, want die gaat Mauro RIKardi niet meer missen. 0 -2 !!!

Wat een droomstart. RBB is echt niet heel veel minder, maar wij zijn vele malen effectiever en er volgen al snel nog een paar grote kansen. Eerst ééntje voor Sam, die op de keeper stuit en dan is het Ales, die van buiten de 16 hard op de lat schiet.

Hierna een cruciale fase in de wedstrijd. RBB zet alles in het werk om de “anschlusstor” te forceren. Keepster Daimy geeft geen krimp, maakt een paar vrije trappen onschadelijk, maar heeft dan bij het hervatten van het spel niet in de gaten dat de RBB spits zich nog achter haar rug verschuilt. Als een duveltje uit een doosje pikt hij de bal van haar schoenen, laat Daimy verbouwereerd achter en scoort de 1-2! Oh nee, toch niet!! De goal wordt wegens een vermeende overtreding van de spits afgekeurd en we zwijnen opnieuw.Ter Leede heeft het een fase heel erg moeilijk, maar blijft met kunst en goed keepers vliegwerk overeind. Chris speelt sterk tegen de lastige RBB spits. Keurten Kewal groeit weer naar z’n vorm toe van het begin van het seizoen, en ook de beide backs Sjoerd en Corné spelen allebei een 8. Ter Leede overleeft en deelt vlak voor rust de genadeklap uit. Rik stuurt Wessel diep en die legt al zijn gram in een kiezelhard schot, wat de RBB keeper te machtig is. Hatseflats!! 0-3 en met die stand bereiken we de rust.

Toch ben ik er nog steeds niet helemaal gerust op. Ik ken die uien een beetje en verwacht nog wel wat de 2e helft. Dat blijkt. RBB zoekt het in het fysieke geweld en gaat tot zo ver de scheids het toelaat. Al snel krijgt Wessel de kans de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar nu is de goalie hem wel de baas. RBB probeert het wel, maar creëert bijzonder weinig en de frustratie loopt op. Er volgen een aantal veel te harde overtredingen waar Nino het slachtoffer van wordt. Hij komt na een waanzinnige tackle heel beroerd op z’n rug terecht en Robin is zijn vervanger. Het ontaardt de tweede helft in een hele rommelige en vervelende wedstrijd waarin voor de doelen weinig meer gebeurt. Wij doen het slim, laten ons niet provoceren en hebben even maling aan goed spel of spectaculaire acties. Ter Leede doet nog een paar wisseltjes. Sead komt voor Sam, en even later vervangt Patrick de nuttig spelende Timobile. Vlak voor tijd nog één Rijnsburgse opleving. Een prachtig schot van de ingevallen RBB speelster slaat via de lat achter Daimy. Ons kan het niet heel veel boeien. Puntjes inpakken en gierende bandjes naar huis toe.

Wij gaan ons opmaken voor een enerverend Ter Leede weekje. En niet alleen wij, ook Jean Paul Deux Chevaux kan het schaaltje gaan poetsen en zich alvast op google maps gaan orienteren waar de Roodemolen precies ligt. Ik heb er zin an hoor, en nog één tippie mijnerzijds; Ga er vooral heel heeel erg van genieten boys! Van zulke wedstrijden maak je er maar een paar mee in je gehele voetballeven. Natuurlijk komt daar een extra stuk spanning bij kijken, maar probeer dat om te zetten in positieve energie. Het grootste gedeelte van dit team is al ervaringsdeskundige. Gewoon per persoon doen waar je goed in bent, en dan zal aan het einde van de rit blijken dat wij het als team het beste gedaan hebben. Heel veel succes!! Ik roep iedereen die deze toppers een warm hart toedraagt op om te komen kijken volgende week, aanvang 10.30 uur.

Forza Ter leede!

Henk.