RCL JO15-1 – Ter Leede JO15-1 1 – 3 ( 1 – 1 )

*Hoogste tijd voor een update van Ter Leede JO15 streepje 1. Het balletje rolt inmiddels alweer zo’n anderhalve maand en voorlopig niet geheel onverdienstelijk voor onze boys. Het bekerpoultje werd met een overwinning tegen ARC en een kleine nederlaag tegen SVV op doelsaldo overleefd en de mannen leken klaar voor de competitiestart. Die viel door het faillissement van Haaglandia echter jammerlijk in het water omdat onze eerste tegenstander, het Haagse Quick, de open gevallen  plaats in deze poule over zou nemen.
Vorige week dan poging 2. In een spannende wedstrijd tegen Blauw Zwart laten onze mannen de tegenstander te lang in leven, maar wordt er uiteindelijk wel een goeie 1-3 overwinning geboekt met goals van Wessel, Rik en Keurten.
En die cijfers zouden vandaag weer op het bord verschijnen. In een onderhoudende clash verslaat Ter Leede het Leiderdorpse RCL, wat met recht een knappe overwinning genoemd mag worden. Hoofdtrainer Timmers begint met dezelfde basisopstelling als vorige week. Op doel Björn Boeling, die deze zomer voor een zacht prijsje overgenomen wordt van buurman Teylingen. In de laatste linie de eerste jaars Alex en Corné, gecompleteerd door Keurten en op rechtsback Sjoerd. Het middenveld bestaat uit Patrick, Chris en Timo en voorin Wessel, Rik en Alessandro.

Het begin is niet goed. De elf uitverkorenen beginnen wat slap aan de wedstrijd en kijken binnen een paar minuten tegen een achterstand aan. RCL combineert na een diepe uitbal tegen de cornervlag aan zo richting Sassenheims grondgebied en dat loopt heel verkeerd af. 1- 0 voor RCL. Het spelbeeld verandert maar langzaam het eerste kwartier. Er wordt voornamelijk op de Ter Leede helft gevoetbald en onze 3 paradepaardjes voorin krijgen weinig tot geen bespeelbare ballen. Na een stief kwartiertje de volgende domper. Wessel valt uit met hamstring klachten en wordt vervangen door Sam. Opmerkelijk genoeg komt Ter Leede daarna beter in de wedstrijd. Een wonderschone goal van aanvoerder Chris geeft het laatste zetje. Hij ontvangt ergens punt 16 meter de bal, ziet vanuit een ooghoek de keeper wat uit positie staan en verschalkt ‘m met een fenomenale lob. Na deze goal ontstaat er een heerlijke wedstrijd. Felle duels, hoog tempo en leuk voetbal aan beide kanten wordt volgehouden tot de rust maar levert geen wijzigingen meer op in de tussenstand.
In de rust genieten wij weer heerlijk van het bakkie van Liesbeth        ( blijven opstellen die Corneetje Arjan ) en zijn we het er over eens dat het.. en daar komt weer zo’n heerlijk cliché.. nog alle kanten op kan!

En dat blijkt;
Weer komt RCL iets beter uit de startblokken maar Ter Leede blijkt de tweede helft veel effectiever. Uit een uitstekende hoekschop van Patrick is het Keurten Kewal die weinig moeite heeft de bal bij de tweede paal binnen te koppen. Daarna is Ter Leede onverzettelijk. Iedereen zit inmiddels heerlijk in de wedstrijd en de paar hachelijke momenten die nog ontstaan worden door Björn vakkundig gepareerd. Achterin staat het als een huis. Sjoerd speelt al weken erg goed als rechtsback en de youngsters Alex en Corné handhaven zich prima. Dit alles onder leiding van baas 2.0 Keurten die alle schoonheidsfoutjes repareert. Op het middenveld zijn het aan de zijkanten Timo en Patrick die enorm veel vuile ( kilo) meters afleggen en is het aanvoerder Chris die de boel bij elkaar houdt. En voorin hebben we nu eenmaal enorm veel scorend vermogen met Ales, Rik en Sam. Al had Rik zijn vizier vandaag niet helemaal op scherp staan. Zijn kracht is dan dat t’ ie daar niet heel zenuwachtig van wordt, kneiterhard blijft werken en met een assist toch de beslissing forceert. Het is Alessandro die uiteindelijk de trekker over haalt en zo Ter Leede op pole position zet in deze nog prille competitie. Nino en Robin komen nog in het veld voor de moegestreden Sam en Alessandro en onze boys trekken deze wedstrijd vakkundig over de streep.
Een uitstekende competitie start dus voor onze boys. A.s. Zaterdag komt Meerburg op bezoek en gaan we zien of Ter Leede dit een vervolg kan geven.