RCL JO9-4 – Ter Leede JO9-2 0-5 (0-1) Een galavoorstelling in de 2e helft….

(Man of the Match Oscar!)

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Quick-Boys (laten we hier maar niet al te veel woorden over vuil maken….) konden we ons vandaag alweer revancheren tegen RCL F4. Deze wedstrijd stond zelfs in het teken van een dubbele revanche, aangezien we vorige week (onterecht) verloren hadden van RCL. 2 wedstrijden in 2 dagen…. Ajax zou de KNVB vragen om de wedstrijd te verzetten, maar de bikkels van Ter Leede F2 gingen gewoon vol voor deze wedstrijd.

Om 17:00 uur vertrokken we vanuit Sassenheim richting Leiderdorp. Keurig op tijd kwamen we aan op sportpark De Bloemerd en konden we ons gaan voorbereiden op deze wedstrijd. Gelukkig hadden we genoeg tijd voor een goede warming-up, aangezien we moesten wennen aan het “gewone” veld. De jongens spelen immers het liefst op kunstgras.

We begonnen met Bram op doel, Erman, Oscar en Bart in de verdediging, Safouane op het middenveld en Captain Floris stond samen in de spits met Sameh. Justin begon op de bank en mocht na 10 minuten invallen voor Safouane.

Oscar had vandaag de taak om de gevaarlijke spits van RCL uit te schakelen. Deze scoorde namelijk in de thuiswedstrijd 3x en viel op door zijn kracht, snelheid en dodelijke afwerking. De gehele 1e helft had hij hem in zijn broekzak zitten. En als hij er een keer door leek te komen, dan waren Bart en Erman attent om op het juiste moment rugdekking te geven. Safouane speelde weer erg goed op het middenveld. Hij raakt hier steeds meer gewend. En daardoor hebben onze snelle spitsen de ruimte voorin, waardoor we vaak gevaarlijk waren.

De 1e echte grote kans was voor Bart. Sameh nam de corner kort en het vlammende schot van Bart spatte uiteen op de lat. De bal ging hoog de lucht in en via een scrimmage belande de bal opnieuw op de lat. Het was wachten op de voorsprong. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd viel deze nu wel. Safouane veroverde de bal op het middenveld en schoot vervolgens op zijn bekende wijze hard raak in de linkerbenedenhoek. Dit was alweer de 7e wedstrijd op rij dat hij scoorde voor ons, klasse Safouane!!

Vervolgens hielden we RCL goed onder druk, maar echt grote kansen kregen we niet meer. Wel moesten we heel geconcentreerd blijven, want RCL bleef gevaarlijk met hun counters. Maar de verdediging stond goed en als ze er al doorheen kwamen stond Bram er nog altijd om zijn doel schoon te houden.

Na exact 20 minuten kregen we limonade. De laatste wedstrijden kregen we iedere keer direct na rust een goal tegen. Dus Hans en Johan vertelde de jongens nog even dat ze superscherp moesten beginnen aan de 2e helft. Safouane ging weer op het midden spelen en Justin ging rechtsback spelen. Gelukkig begonnen ze scherp en de 1e kans in de 2e helft was meteen raak. Safouane speelde goed door naar Sameh, die vervolgens Floris alleen voor de keeper zette. Floris twijfelde geen moment en krulde de bal met veel gevoel om de goede keeper van RCL heen, 0-2!

Wat vervolgens gebeurde was fantastisch. De ene na de andere prachtige aanval werd op de mat gelegd door Ter Leede, met als hoogte punt de 3e goal! De aanval begon bij Bram die Justin op rechts inspeelde. Oscar zakte wat in, zodat hij als echte libero het spel kon verleggen naar links naar Erman. Erman had vervolgens een splijtende pass langs de lijn en op karakter won Floris het sprintduel. Hij liep schuin op de keeper af en in plaats van zelf te schieten speelde hij de bal naar de geheel vrijstaande Sameh. Sameh wist deze niet te missen kans te verzilveren en de 0-3 was een feit. Iedereen, zelfs RCL, stond te klappen en ik stond eerlijk waar met kippenvel op mijn armen. Wat een beauty van een goal!!

Maar de energie was nog niet op bij onze bikkels. Er werd nog steeds voor iedere meter gestreden en iedereen was helemaal gefocust. Sameh mocht weer een corner nemen en Justin kopte hem keihard tegen de touwen, 0-4. En direct na de aftrap werd Bart diep gestuurd door Floris. Hij schoot hem binnenkant paal in de kruising onhoudbaar achter de keeper van RCL, 0-5!

De gedrevenheid van onze jongens spatte eraf. Zo hield Erman nog een bal van de lijn en heel het team juichte voor hem. Bram riep zelfs nog dat hij ten koste van alles de “0” wilde houden en iedereen knokte daarvoor! De spits van RCL liep vervolgens alleen op Bram af en als een echte leeuw gooide hij zijn hele lichaam voor het schot. Floris kwam Bram nog te hulp schieten en schoot de rebound weg. Alsof ze samen het winnende doelpunt hadden gemaakt vlogen ze elkaar in de armen, want ze hielden immers de “0”.

De scheidsrechter floot af en de overwinning was daar! Wat een galavoorstelling was dit de 2e helft. Echt iedereen speelde een fantastische pot voetbal en de blijheid straalde van de jongens af. De supporters raakte niet uitgesproken over het spel van Ter Leede, wat een inzet, wat een samenspel!! Iedereen kon eigenlijk “Man of the Match” worden, maar we hebben gekozen voor Oscar. De manier hoe hij de angel bij RCL eruit heeft gehaald was waanzinnig!

Vrijdag gaan we naar het Easter Open en als we zo spelen als vandaag, dan kunnen we heel ver komen.