Rien de Bruijn is de kandidaat secretaris

Enkele weken geleden heeft Michiel van Delft aangegeven dat hij zijn functie als secretaris van de vereniging omstreeks 1 september gaat neerleggen. We zijn nu heel blij dat we Rien de Bruijn kunnen voordragen als bestuurskandidaat voor de functie van secretaris. Rien stond bij het volledige bestuur met stip op nummer één als de meest geschikte kandidaat voor deze functie. Na slechts twee korte en goede gesprekken heeft Rien zich bereid verklaard om deze rol op zich te nemen. Rien was al actief als webmaster en het afgelopen half jaar heeft hij meegeholpen bij de opbouw van de financiële commissie. Op dit moment houdt hij zich vooral bezig met projecten rondom de catering / kantine om onze bezoekers op een goede manier te kunnen ontvangen door hen  buiten de kantine de gelegenheid te bieden om toch een hapje en drankje te kunnen nuttigen. Rien gaat vanaf nu meelopen in het bestuur in de rol van interim secretaris en in december gaan we de ALV vragen om het formeel te benoemen in de nieuwe functie.

Rien stamt uit een echte Ter Leede familie en hij stelt zich hieronder verder aan u voor.

Namens het bestuur, Kees de Lange

Beste lezer,

Best bijzonder om, terwijl ik wekelijks de rubriek “de pen is in handen van” op de website plaats, ineens iets over mezelf te moeten vertellen in een ander soort rubriek.

Zoals Kees in de aanhef al zegt, ik stam uit een echte Ter Leede familie. Met vader Piet de Bruijn en de ooms van moederskant, Kees, Co en Herman Molenaar, valt dit niet te ontkennen. Heel wat wedstrijden heb ik langs de lijn de verrichtingen van mijn vader en ook “ome”Jan Ligtenberg gezien. En daarna natuurlijk tijdens de 3e helft.

Zelf heb ik bij lange na niet zo’n lange actieve voetbalcarrière gekend. Vanuit de jongste jeugd in de spits, afzakkend naar onder de lat in de A en daarvandaan gestopt.

Helaas hebben alle 3 mijn eigen kinderen na een kortere of langere voetbalperiode allen hun kicksen aan de wilgen gehangen. Bij 1 van de 3 hopen we nog op een comeback.

Mijn vrouw Erika doet als sinds jaar en dag vrijwilligerswerk bij Ter Leede, waarvan de laatste jaren als wedstrijdsecretaris. Zo raakte ik ook meer en meer betrokken bij het reilen en zeilen van de club. Eerst bood ik hulp aan voor de technische ondersteuning van de website en toen er een opzet gemaakt moest worden voor een financiële commissie waarbij de verantwoording niet meer op 1 man zou rusten, heb ik mijn diensten aangeboden. In het voorjaar stak Corona de kop op en tja, dat betekende niet alleen een opzetje maken, maar ineens ook deelnemen aan de financiële commissie waarvoor ik een aantal administratieve zaken op me genomen heb. En toen was daar ineens het moment dat Kees en Peter met de vraag kwamen, wil jij niet toetreden tot het bestuur?

Hoewel dit zeker niet mijn intentie was, besloot ik om er toch even over na te denken. Op dit moment is er zo veel aan de hand op de club buiten het normale lopende gebeuren om, dat ik besloten heb ja te zeggen op deze vraag, en zitting te nemen in het bestuur. Gelukkig kunnen we nu, na de eerste tijd online vergaderen, elkaar weer in real life ontmoeten op de club. Alle hands zijn nu aan dek om de zaterdagen zo goed en zo kwaad als gaat te laten verlopen. En dat heeft echt nog wel wat voeten in aarde. Looproutes, registraties, plaatsbepalingen, hekken open of hekken dicht, en ga zo maar door. Er zijn voor uitzonderlijke situaties zoals deze Corona pandemie nu eenmaal geen draaiboeken of ervaringen waar we op kunnen terugvallen. We moeten het wiel zelf weer uitvinden, en om in vaktermen te blijven, deze moeten af en toe gebalanceerd.

Met vriendelijke groet,

Rien de Bruijn