Rijnsburgse Boys C2- Ter Leede C2

Rijnsburgse Boys C2-Ter Leede C2
De trouwe supporters van Ter Leede C2 laten mij voor de wedstrijd niet echt merken dat zij veel vertrouwen hebben in een goede afloop van deze wedstrijd, terwijl ik van vorig jaar gewend ben dat deze supportersschare louter positief is. Het is muisstil langs de lijn van veld 2 op Sportpark Middelmors. De koppies hangen al en er moet nog afgetrapt worden. Het voetbalseizoen verloopt niet zoals er gehoopt wordt. Doordeweeks wordt er dan wel gewonnen van Rijnvogels, maar helaas is dit een oefenpotje en kunnen de 3 punten niet officieel bijgeschreven worden.

Al wachtend op de teams die het veld gaan betreden, komt hoofdcoach Dick ons een belangrijke mededeling verkondigen. ‘Door de tegenvallende resultaten ben ik aan mijzelf als coach gaan twijfelen. Na goed beraad heb ik besloten om mijn ego aan de kant te zetten, me open te stellen voor de mening van een ander en de hulp in te roepen van een persoon op wie ik weet dat ik kan bouwen. De zeer goed georiënteerde Koen van der Vlugt neem de taak als technisch adviseur op zich. Hij zal deze functie gaan bekleden zoals Dick Advocaat bij Feyenoord.’
Op het moment dat van der Vlugt wordt genoemd verschijnt er een lach op ieders gezicht en de koppies staan weer zoals ze moeten staan. Een enorme boost aan zelfvertrouwen bij de supporters. Blijkbaar hebben ze hem hoog zitten (!?).

Zo’n fanclub is natuurlijk leuk voor de C2 maar uiteindelijk zullen de 11 jongens die op het veld staan het moeten laten zien. Omdat RBB nog even het oerlelijke wit-zwarte uitshirt (waarschijnlijk een keer gratis cadeau gehad) aan moet trekken, betreden de 22 spelers het weiland waarop gevoetbald moet worden. RBB heeft een aantal prachtige kunstgrasvelden liggen, maar de C2 moet het laten zien op een knollentuin die eruit ziet of er een dag geleden een aantal hongerige koeien op is losgelaten.

Keurten en Jordi hebben allebei al (even) meegedaan in de C1 en nemen daardoor samen met Rik, die al met de D1 heeft gevoetbald, plaats naast het magistrale duo ‘van Biezen en van der Vlugt’ op de zeer sterk bezette bank. Thom mag weer zijn eerste competitiewedstrijd spelen sinds zijn blessure en is niet te beroerd om ook direct de band om te arm te dragen.
Na 3 minuten rommelig spel van beide kanten gaat Sjoerd op de keeper af nadat hij goed doorzet op de linkerkant. De keeper weet goed te redden en zo een vroege goal te voorkomen. Door blessures zijn Jordi en Keurten al snel ingevallen. Een geluk bij een ongeluk, want zo komen zij toch nog genoeg aan spelen toe vandaag. 2 keer wissel zitten vindt geen enkel voetbaldier leuk!
In de 20e minuut is er een speler bij RBB die iets anders in gedachten heeft dan de bal zo hard mogelijk naar voren trappen. De rechtsbuiten maakt een goede actie van de zijkant naar binnen om vervolgens met zijn linkerbeen de 1-0 achter de kansloze Damian te schuiven. Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft is er nog één kansje te noteren voor Ter Leede. Sam legt op rechts de bal klaar voor een vrije trap om deze vervolgens op zijn nieuwe, ietwat opvallende schoenen in te draaien. Een zeer goed aangesneden vrije trap wordt door de keeper weggetikt en zo gaan we rusten met een 1-0 stand.

Het adviseren is van der Vlugt al snel zat want de tweede helft lijkt hij degene te zijn die de touwtjes in handen heeft. Vanaf seconde 1 gooit hij er van alles uit. Zijn jargon is voor geen enkeling te begrijpen zou je denken, maar de jongens van de C2 lijken hem te verstaan en beginnen goed. Rik is zoals vertrouwd in de spits geposteerd en zorgt al snel voor gevaar door een goede voorzet af te leveren die door de gigantische verdedigers van RBB net tot corner kan worden verwerkt. Wanneer Keurten een aantal minuten later een schot met links via de keeper en de paal naast ziet gaan, voelt het team aan dat de 1-1 in de lucht hangt. 2 minuten later is het dan ook raak. Stijn snijdt vanaf links een vrije trap perfect aan, waarna Jordi de bal goed via de grond inkopt. De zeer goed spelende keeper en de luchtbrigade van RBB zijn verschalkt, 1-1. Ter Leede blijft druk houden op de helft van RBB, maar doordat RBB Kick and Rush speelt kan een lange bal altijd gevaarlijk zijn. Gelukkig staat Damian goed op te letten en weet hij een moeilijke bal tot corner te verwerken. De goedgenomen corner wordt uiteindelijk door Tomas van de doellijn gehaald. Met nog een kwartier op de klok lijkt dit een spannend kwartier te gaan worden. Op het moment dat langs de lijn wordt gezegd dat de bal wel weer aan verkeerde kant in de goal zal vallen schreeuwt aan de overkant een op Louis van Gaal lijkend persoon dat er nog 8 minuten alles gegeven moet worden. Nadat de keeper van RBB met gevaar voor eigen leven een vrije trap weet weg te werken en een één-tweetje tussen Patrick en Rik uiteindelijk in de keeper zijn handen belandt, is alles gegeven door de boys in het rood en geel en maakt de leidsman een einde aan de wedstrijd.

Vandaag viel geen winnende goal. Laten we hopen dat het Ter Leede is dat de volgende keer de winnende maakt. Helaas kunnen we niet spreken van een ‘van der Vlugt effect’. De volgende wedstrijd zal de staf weer zijn zoals deze er al heel het seizoen uitziet. Dick heeft Koen zijn contract als technisch adviseur niet willen verlengen na deze wedstrijd want de samenwerking verliep toch niet zoals hij dit graag ziet. Een praatje aan de borreltafel zullen ze natuurlijk wel in ere houden.