Rijnsburgse Boys F7 – Ter Leede F5

Omdat we deze week niet konden beschikken over onze vaste steunpunten Geus en Stein, werden onze gelederen afgelopen zaterdag versterkt door invallers Bart Harteveld en Daan Nievaar. Toen we compleet waren vertrokken we vol goede moed naar Rijnsburg voor de derby tegen Rijnsburgse Boys F7. Rijnsburg had nog wat goed te maken na ons laatste treffen. De algemene verwachting was daarom dat ons een gretige tegenstander stond te wachten. Nadat de jongens zich reeds in het wedstrijdtenue hadden gehesen, arriveerde enige tijd later ook coach Michiel, die zijn van zilveren ster voorziene bolide had geparkeerd op een verlaten asfaltterrein in het buitengebied van Rijnsburg en zijn reis vervolgens te voet had voortgezet.

Na een intensieve warming up verzamelden RB en TL zich rond de middenstip. Nadat onze scheidsrechter, afgelopen donderdag 5 jaar geworden, het fluitsignaal gaf voor de aftrap barste de strijd los. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. In de vijfde minuut bouwde Bart de aanval op, ondersteund door Timo, maar helaas lukte het niet om door te stoten. Op een klein kansje voor de nummer 10 van RB na lukte het beide ploegen niet om in het eerste speelkwartier echt gevaarlijk te worden. Na ruim een kwartier spelen leken de kansen zich in het voordeel van TL te keren, met een mooie kans voor Daan die zich goed vrij liep voor het doel van de tegenstander, kort daarna gevolgd door een schot op doel van Tijn. Helaas werkte de bal niet mee. Daarop volgde het antwoord van RB met een gevaarlijke uitbraak en een gericht doelschot. Gelukkig wist Chiel de bal te stoppen, die zijn waarde als keeper weer eens bewees. RB hield vol en om 11.45 uur was de 1-0 een feit.

Dit tot grote frustratie van Tijn die zich vervolgens langs vier tegenstanders naar voren pingelde. Met hulp van Timo en Finn lukte het TL de bal op de helft van de tegenstander te houden, maar na wederom een uitbraak van de nummer 10 van RB kon de 2-0 niet worden voorkomen. RB had de smaak te pakken en slechts enkele minuten later volgde opnieuw een gevaarlijk doelschot van nummer 10. Een fenomenale redding van Chiel voorkwam verder leed voor TL. RB bleef het doel bestoken maar Chiel hield het hoofd koel en hield knap stand. Met 2-0 de rust in.

Even bijtanken en de mannen wat moed in praten. De grote vraag die de toeschouwers langs de lijn bezig hield was of coach Michiel de moreel onder de manschappen zou weten op te krikken. Met een scherpe blik in de ogen namen de mannen hun posities in op het veld. Michiel leek rust en vertrouwen uit te stralen. Direct na het fluitsignaal van de 95 centimeter grote scheidsrechter stortte onze jongens zich als haviken op hun prooi. Onze altijd scherpe spits Timo opende de aanval en bestormde het doel van RB. De treffer volgde in de eerste minuut: 2-1. De woorden van de coach wierpen direct vruchten af. TL geloofde er weer in en bleef druk zetten. Korte tijd later draaiden de rollen om en kwam RB gevaarlijk terug met twee corners en twee doelschoten. Het bleef spannend. Beide ploegen wisten bij vlagen kansen te creëren. Menno leverde een belangrijke bijdrage aan de aanvallen van TL door de spitsen vanuit de achterhoede met mooie diepe passes de bal toe te spelen. Finn en Jipp verdedigde de flanken op het middenveld en werden zwaar op de proef gesteld. Terwijl de speelminuten wegtikte streefde TL de gelijkmaler na. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Chiel, na een knappe actie van “Tijn kuitenbijtertje Hogers”, de verdiende gelijkmaker. Een mooi resultaat waarmee we met opgeheven hoofd konden terugkeren richting Sassenheim. Nu was het zaak nog 3 minuutjes stand te houden. Of zou TL nog voor een verrassing kunnen zorgen en met de punten huiswaarts kunnen keren? De vreugde was helaas van korte duur. Anderhalve minuut later komt RB weer op voorsprong: 3-2. De mannen hebben gevochten voor wat ze waard zijn, maar de punten blijven in Rijnsburg. Complimenten van de coach na afloop voor het harde werken, maar frikandellen na de wedstrijd zaten er helaas niet in. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. We horen graag nog van Geus hoe de fruitmand is bevallen die coach Michiel namens de F5 heeft bezorgd.