Rijnsburgse Boys JO 13 -1 vs Ter Leede JO 13 1 0-1 (0-0)

Normaliter is uw verslaggever niet van het bijgeloof / bovenaardse of anderszins,  maar na afgelopen zaterdag begin ik daar toch steeds meer in te geloven. Wij hebben zo’n 5 tot 6 vaders die in toerbeurten mogen vlaggen, waarbij één van die vaders ook nog wat doet, bij het vlaggenschip van Terleede. Als hij vlagt, wint de D1, maar verliest Ter Leede 1. Vandaag was gelukkig / helaas geen uitzondering. U begrijpt de spagaat waar hij zich in bevindt. En het treurige nieuws daarbij was, dat wij vandaag aan deze winstpartij van D1 niet genoeg hebben. Dit aangezien onze directe concurrent Noordwijk ook drie punten pakte. Dus per saldo schoten we niet op.

Terug naar zaterdag. Rijnsburgse Boys (RBB) hadden wij thuis reeds getroffen. Met een kleine zege (0-1) gingen zij terug naar Rijnsburg. Inmiddels staan zij 1 plaats boven ons met 12 punten. Wij staan daar met de helft van het aantal punten onder. Een winstpartij van onze kant zou hun mee gaan trekken in de strijd om degradatie. Het was weer eens ouderwets vroeg verzamelen. Om 07.15 uur was het al gezellig druk in de kantine van Ter Leede. Er waren wat vaders met kleine oogjes. Ik vermoed zelfs dat er één niet geslapen had, maar goed het siert hem dat hij er dan toch bij is om het kroost aan te moedigen. En dit hadden we nodig. Zeker ook na een verschrikkelijke slechte midweekse oefenpot tegen RCL D1. De kampioen uit de eerste klasse won met 2-0 maar oh wat speelden wij verschrikkelijk slecht. Misschien kwam dit wel doordat de dames werden gespaard voor de clash tegen de uien vandaag.

Het duo Melvin en Thijmen was compleet en stuurde de volgende 11 de wei in. Op goal Mike. Achterin van links naar rechts, Hugo Noa Denzil en Ryan. Het middenveld werd centraal bestierd door Rosa geflankeerd op rechts door Viggo en op links door Tijs. Centraal in de spits een beetje hangend Nick. Bijgestaan op rechts door Wessel en links Rowey. Jip en Sam zaten op de bank. Om half negen werd er in Rijnsburg op veld verweg 5 in een dun zonnetje afgetrapt. Rijnsburg had de geel zwarte tenues laten vervangen voor geheel zwart. Dit maakte het kijken wel wat makkelijker. Over kijken gesproken er was meer belangstelling dan anders. De C1 moest na ons spelen en leuk om te zien dat er sommige al wat eerder onze kant op waren gekomen. En daarbij het technisch hart van de JO 19 1. U begrijpt de belangen zijn groot.

RBB had na 5 minuten de eerste kans van de wedstrijd. Na matig uitverdedigen leden we balverlies. Er werd direct een schot op Mike afgevuurd, maar die keerde de bal. Er ontspon zich een waar voetbalgevecht op het middenveld. Elke grasspriet werd fijn getrapt. Noa liet, na een iet wat onzeker begin, haar directe tegenstander geen meter meer van haar vandaan. Denzil was voorzichtig. Schoof niet in, maar liep wat gaatjes dicht en gaf vaak dubbele dekking. Ryan liet op rechtsback zien dat hij daar ook zijn mannetje kan staan. En Hugo compenseerde zijn iets mindere snelheid met vechtlust en het vastbijten in een tegenstander. Omdat Rosa wat meer ondersteunend werk deed bij de verdediging liet Nick zich wat meer afzakken. Hierdoor kon hij met passjes strooien. En zo stuurde hij Wessel de diepte in. De keeper kon het schot zo keren dat er nog een corner over bleef. Rosa gaf hem strak voor en Denzil kwam net een krul te kort om er wat moois van te maken. De afvallende bal komt op links bij Rowey. Die krult hem weer de 16 in. Daar is Nick zijn voorhoofd. Helaas duwt hij de bal naast. Terleede is in deze fase de betere ploeg en met een doelpunt zou dit bevestigen. Kansen kregen we wel, maar het was net niet. Voor de toeschouwers was er nog een Pearle momentje. Nick stond tegen de achterlijn van RBB bij de rechter corner vlag. Hij gaf de bal voor. Langs de kant dachten een aantal supporters dat het leder op de lat stuiterde.  De oehs en de aahss schalde over het veld. Bleek alleen dat het de lat was van een losstaand doel achter het het echte hok. RBB deelde nog even een speldenprikje uit. Na een vlotte combinatie op het middenveld werd er vanaf de 16 een lage schuiver op Mike geschoten. Hij bleef kalm en duwde de bal de hoek uit. De daaropvolgende corner werd net over gekopt. Er volgden nog twee grote kansen. Nick werd de ruimte in gestuurd. Met een verdediger aan zijn zijde probeerde hij met rechts de verre hoek op te zoeken. Net buiten de 16 vuurde hij af maar de bal ging langs de keeper maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut voor tijd was het Mike die snel inschoot op de keihard werkende Viggo. Die draaide zich vrij en gaf de bal door naar Nick. Die stuurde Wessel de diepte in, en der bomber ramde bal prachtig op de lat. Dit had beter verdiend! De uitstekende fluitende scheids floot voor de rust.

Voor de kids een lange weg terug naar de kleedkamers. Voor ons toeschouwers een paar passen naar achteren, want daar is de kantine van de Korfbal vereniging Madjoe. En wat wil het verhaal. Ze hadden op ons gerekend. Gratis koffie en thee, met daarbij een heerlijk ontbijtbuffet waar de gekookte eieren en verse croissantjes niet ontbraken. Misschien had het er mee te maken dat ze 55 jaar bestonden, maar dat betwijfel ik. Na de voorzitter te hebben gefeliciteerd keerden we met volle buikjes terug langs het kantje. Daar konden we zien dat Sam er in was gekomen voor Viggo en Jip voor Rowey. In de posities zelf werd niet gewisseld.

Jip liet zich gelijk gelden op de linksvoor. Nick stuurde bal de ruimte in, waar Jip met zijn snelheid de bal zo kon meenemen. Met zijn daarop volgende actie werd hij wat naar buiten gedreven. Helaas kreeg zijn schot niet de juiste vaart en richting mee. Maar de toon was gezet. De andere invaller Sam was duidelijk in zijn sas op het middenveld. Qua postuur en fysiek hebben wij niet het sterkste middenveld, maar als wij passie en strijd erin gooien hoeven we niet onder te doen voor het brute geweld. De tweede helft blonk niet uit in grootse kansen , maar het voetbal aan onze kant was leuk om te zien en gaf een goed gevoel voor het vervolg van de competitie. Een doelpunt zou overigens nog steeds zeer welkom zijn. Het was  Ryan die doorpasst op Sam. Die zag Nick vrij staan en in twee bewegingen kreeg hij de bal op de weg sprintende Wessel. Die liep richting achterlijn en gaf scherp voor. Tijs was heel goed meegelopen en met een soort van sliding probeerde hij de bal in het doel te krijgen, Maar helaas de keeper pakte het leder met beide handen aan. Rbb bracht niet veel, maar had wel een vlijmscherpe corner Gelukkig was er niemand in het 5 meter gebied om het laatste zetje te geven. De bak ging dus voorlangs. En tikte de klok verder. Zou het een bloedeloze 0-0 worden of ging er 1 met drie punten vandoor. Het laatste en gelukkig waren het de rood gelen. Een vrije trap zo meter of 15 buiten de 16 richting de zijlijn werd door Rosa prima voor gedraaid. De bal werd de randje 16 weggewerkt, maar daar stond Tijs. Die liep de 16 in en werd duidelijk aan zijn shirt getrokken en vast gehouden. Maar de scheids liet doorspelen omdat Wessel aan de bal kwam. Hij krulde prachtig de bal achter de verbouwereerde keeper. En schitterend en verdiende 0-1. Zelfs de wisselspelers liepen het veld in. U begrijpt de ontlading was groot.  Met nog zo’n vier minuten te gaan werd het nog spannender. RBB ging achterin 1 op 1 spelen. Een klassieker bij dit soort tussenstanden maar gelukkig bracht dit geen verder geen kansen voor RBB. En nadat Tijs nog een even pirouette deed met de bal en twee tegenstanders floot de scheidsrechter af. Vele rood gele blije gezichten betraden het veld. Een terechte overwinning met goed voetbal en veel strijd. Dit soort voetbal hopen we vaker te mogen zien.

Dit kan alweer aanstaande zaterdag. Thuis tegen Graag Willen 2 VAC. Wij zijn het voorprogramma van de C1. Ook zij spelen tegen dezelfde tegenstander maar dan voor het kampioenschap. Succes derhalve. Wij gaan proberen drie punten te pakken om boven de streep te komen. Gezien het belang van Ter Leede 1 moeten wij dat met een andere grensrechter doen dan vandaag. Hopelijk ben ik na volgende week zaterdag weer genezen van het buitenaardse en sta ik met beide benen op de Hollandse zandgrond.

Grt,

Uw verslaggever.