Rijnsburgse Boys JO10-1 – Ter Leede JO10-1 5-5 Aanval top……deel 2

Voor de tweeluik tegen Rijnburgse Boys bracht het team een bezoek aan sportpark de Middelmors. Vorige week werd nipt gewonnen van dit team in de beker. Ook nu was het weer Ter Leede die de score opende. Spits Job schoot op de paal maar via Sam kon Floris van dichtbij uithalen, 0-1 voor de bezoekers. Binnen diezelfde minuut hadden de boys uit Rijnsburg de stand alweer gelijk getrokken, 1-1. Toch kwam Ter Leede weer op voorsprong. Job draaide de corner scherp in bij de eerste paal. RBB keeper Marc kreeg de bal niet onder controle waarna Floris de bal met zijn knie kon binnen tikken. Deze keer wist Ter Leede de voorsprong 14 minuten lang vast te houden voordat ze moesten buigen voor een tweede doelpunt van de gastheren, 2-2. Net voor de rust kwam Ter Leede voor de derde maal op voorsprong. Een diagonaal schot in de verre hoek van spits Chris, 2-3. Via een vlijmscherpe counter werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Spits Floris scoorde een hattrick in de eerste helft. Ruststand 2-4.

Na rust een flitsende start voor de boys die de achterstand verkleinde tot 3-4. Ze hadden de overhand en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het was Ter Leede keeper Tijs die zijn team er doorheen sleepte met enkele fabelachtige snoekduiken. Na de time out was deze storm geluwd en wilde Ter Leede het karwei afmaken. Maar ook deze storm werd een herfst briesje en als Thymen de bal niet weg kreeg werd de stand weer gelijk getrokken, 4-4. 3 minuten voor het einde dan opeens de eerste voorsprong voor Rijnsburgse Boys, 5-4.  Met nog enkele minuten op de klok trok heel Ter Leede met Mats voorop ten aanval. Maar het is middenvelder Sam die al zijn frustraties in zijn laatste schot legde. In de laatste minuut werd de score gelijk getrokken, 5-5.

Ondanks dat Ter Leede bijna 28 minuten op voorsprong had gestaan moest men in de laatste minuten toch buigen en van geluk spreken dat de Sassemmers nog een punt overhielden aan deze clash.