Rijsoord-Ter Leede: een teleurstellende 1-0

Rijsoord – Ter Leede 1-0 (1-0)

(vaste auteur van de wedstrijdverslagen, Hans Snijders is met vakantie !)

Het beeld van aanvoerder Mike Boelee, die na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rozendal, vertwijfeld gestrekt op het gras blijft liggen, vat deze wedstrijd treffend samen: vooral rood-gele teleurstelling. Het was niet gelukt! Na een goede voorbereiding met 7 oefenwedstrijden en 2 succesvolle voorrondes in de KNVB-beker, ging Ter Leede als favoriet naar promovendus Rijsoord, in een samenstelling die ook voor de hand lag. De uitslag niet, omdat Rijsoord uiteindelijk de 1-0 voorsprong over de streep van 90 minuten wist te trekken.

Het lukt Ter Leede in de eerste helft niet (ondanks een veldoverwicht!) om veel gevaar te stichten omdat Rijsoord de achterste linies compact houdt en Ter Leede maar niet in “de strijd-modus” kan komen en ook, meestal door gebrekkige passing, veel tijd nodig heeft om iemand in een kansrijke positie te manoeuvreren. Bij Rijsoord lukt het Siebren Hoekstra wel: van dichtbij scoort hij de 1-0 in de 31e minuut.

De tweede helft toont Ter Leede een ander gezicht: meer strijd, meer dominantie, maar scoren blijft een lastige opgave. Ook oog-in-oog met keeper Bekkers. En Rijsoord? In het programmaboekje wordt “een punt” deze middag als het hoogst haalbare beschouwt. En dan deze thuisoverwinning als uitkomst bij de seizoensopening: voor waar een mooie opmaat voor het team van trainer Gijs Zwaan op weg naar de dorpsderby tegen RVVH van komende zaterdag.

Ter Leede gaat dan in de “herkansing” tegen FC ’s Gravenzande – thuis. Hopelijk zal de formatie van Henk Wisman/Jan Blankespoor zich dan herstellen door een beter verzorgde uitvoering, en met een hoger rendement in de bijbehorende kansen; kansen die er zeker zullen komen. Succes daarbij!