Rik van ‘t Wout naar Vitesse O16

Rik van ‘t Wout, vorig seizoen nog spelend in het kampioensteam Ter Leede JO15-1, speelt vanaf komend seizoen in het geel-zwarte shirt van Vitesse.
Momenteel is Rik actief in de jeugdopleiding van Alphense Boys, waar hij zeer succesvol (topscoorder in de landelijke 1e divisie) speelt in Alphense Boys JO15-1.


Op jonge leeftijd maakte Rik al eens een uitstapje naar een betaald voetbal organisatie. Zo verruilde hij het rood-geel voor het geel-groen van ADO Den Haag. Na 2 leerzame seizoenen keerde hij terug in de toenmalige D-selectie in de jeugdopleiding van Ter Leede. Rik ging door waar hij goed in was…. het voorbereiden maar vooral ook het scoren van doelpunten. Na 2 seizoenen D-selectie en een seizoen in de C-selectie kwam daar de interesse van Alphense Boys. Met beide handen greep Rik deze uitdaging aan. Spelen op bijna het hoogste niveau van Nederland waar je op 14-jarige leeftijd kon spelen en vooral ook beter worden. Zijn spel in Alphen a/d Rijn bleef niet onopgemerkt…..en toen opeens stond daar Vitesse op de stoep. Na een paar trainingsactiviteiten en oefenwedstrijd op Papendal wisten zij genoeg en nodige Rik uit voor de volgende uitdaging….. vanaf seizoen 2018-2019 mag Rik deel uit maken van de Onder 16 selectie van Vitesse. Nu nog getraind door Theo Janssen, volgend seizoen staat Tim Cornelisse als trainer voor de Onder 16-leeftijd van de Arnhemse BVO.

Voor Rik zal er een hoop veranderen. Zo gaat hij dagelijks trainen op het topsportcentrum van Papendal. Gaat hij zijn examenjaar doen in de omgeving van Arnhem en bovendien uit huis bij z’n trotse ouders en zus en intern met meerdere spelers uit de onder 14-16 leeftijd van Vitesse onder begeleiding wonen in Otterlo.
Een ding zal er voor Rik zeker niet veranderen…. het voorbereiden en scoren van doelpunten, beter worden en genieten van het mooie voetbalspelletje!

Rik, wij zijn bijzonder trots op de volgende nieuwe stap in je voetbalontwikkeling! En wensen je heel veel succes.
Slagen bij Vitesse en slagen voor je schoolopleiding, een mooie uitdaging voor het seizoen 2018-2019!
Zet hem op topper!