RKAVV D1- Ter Leede D1

RKAVV D1- Ter Leede D1 1 – 4 ( 0 – 2 )

Minimaal tot de max.
Als ik het competitie seizoen van Ter Leede D1 even kernachtig samen zou moeten vatten, dan is dit wel een mooie oneliner daarvoor.
Een ieder die Koen een beetje kent, die weet dat er onder zijn leiding zelden of nooit een wedstrijd zonder een doelstelling gespeeld wordt. Het woord freewheelen komt in het woordenboek van onze hoofdtrainer niet voor en ook aan de laatste competitiewedstrijd was weer een mooie uitdaging gelinkt, namelijk om te proberen de meeste goals te scoren van alle teams. Nog steeds zonder Daimy, Lucas en Jan, maar met Mike en Thijs uit de D2 als invallers is Ter Leede vast van plan nog een gooi naar deze digitale trofee te doen.
Zoals vrijwel iedere wedstrijd is de start van Ter Leede gedreven. Wessel vuurt al vrij snel op de keeper, Robin mikt een keer net over en ook een poging van Rik na een vlotte combinatie met de goed spelende Justin wordt door prima keeperswerk tot hoekschop gepromoveerd. Ter Leede speelt zeker niet slecht, maar wil misschien net wat te graag de goals maken waardoor het wat onrustig oogt. RKAVV biedt dapper weerstand, maar moet halverwege de eerste helft het antwoord schuldig blijven op een waanzinnige rush van Wessel, die ‘m op eigen helft in de 6de versnelling gooit, 3 tegenstanders zijn hielen laat zien en ook de keeper het nakijken geeft. 0-1. Niet lang daarna volgt de 0-2. Wessel geeft een mooie pass in de loop op Rik die en zijn tegenstander en de keeper te snel af is. Aan de andere kant van het veld staat Mike ondertussen heerlijk relaxed zijn officiele debuut te maken in de goal en in de tweede helft zou daar Thijs als tweede nog bijkomen. En dat is een goed stel hoor, samen. Twee jongens die nooit zeuren, altijd hun best doen op de training en op deze manier daar mooi voor beloond worden.
Ondertussen zijn we al in de tweede helft belandt. Het bakkie van Lies ging er weer in als Wieger Ketellapper en ook een compliment richting Marcel is hier op zijn plaats, die de ondersteunende bijrol die Pronkie senior normaal gesproken vervult, verrassend soepeltjes overneemt. Thijs en Corné komen in de plaats voor Robin en Justin en Ter Leede voetbalt ondanks de hoge temperatuur vrolijk verder. Een voorzet van Rik valt via de rug van een verdediger in het 5meter gebied, waar Timo er als de kippen bij is om de bal het laatste zetje te geven. Thijs buffelt op het middenveld de plaggen uit de grond vandaan en speelt een hele knappe 2e helft. Achterin zit het weer potdicht met de vertrouwde 4 Noa, Marijn, Alex en Corné en Wiebe en Nino spelen steady in de midden linie. Dan is het prime time voor schwalbe koning Timoteetje. Na een sterke loopactie en een mooie één twee met Rik wordt hij gevloerd in het strafschopgebied en hij krijgt ‘m gewoon weer. FaTIMO Moreiro de Melo versiert wederom een pingel die door specialist Corné vlekkeloos wordt binnengeschoven. 0-4.
De prachtige vrije trap die een spelertje van RKAVV nog in de kruising schiet is er één voor de statistieken en statistieken dat is een terrein waar medeanalist Jack veel secuurder in is en waaraan ik mijn vingertjes niet gaat branden.
Nou goed dan, een paar ga ik er toch alvast verklappen.
De meest scorende ploeg zijn we uiteindelijk net niet geworden. Ondanks het respectabele aantal van 78 goals in 22 wedstrijden ( 3,5 goals per wedstrijd! ) komen we er aan het eind 2 tekort op Quick Boys die op 80 eindigt.
We hebben in iedere wedstrijd minimaal 1 goal gemaakt en we hebben uiteindelijk 14 van de 22 wedstrijden gewonnen!
Voor een debutant in de hoofdklasse zijn dit geweldige cijfers natuurlijk.
Ja, en omdat dit mijn laatste verslag is van dit seizoen komt nu toch het moment waarop ik schriftelijk afscheid moet gaan nemen van de trainersstaf. Als u merkt dat mijn handschrift wat bibberig wordt dan komt dat natuurlijk omdat mij dit toch behoorlijk emotioneerd. Want ik heb de afgelopen 2 seizoenen bijzonder veel respect gekregen voor jullie werkwijze en ik heb heel veel geleerd van jullie. De manier waarop jullie vanaf dag 1 met de groep aan de slag zijn gegaan, de wijze waarop jullie het team en ouders week in week uit blijven triggeren met mails, appjes, facebookberichten, toto’s of face to face, de gerichte wedstrijdvoorbereidingen, de teamuitjes, het openstaan voor kritiek en input van mensen om jullie heen, en ook gewoon omdat jullie ook nog 2 leuke gasten zijn.
Natuurlijk zijn er ook nog talloze minpunten aan jullie, maar omdat dit nu eenmaal een feel good verslag moet worden ga ik zo in de loop van volgend seizoen beetje bij beetje op schrift de vuile was wel weer eens buiten zetten.
Voor nu wil ik jullie bedanken voor 2 topseizoenen,
Forza Ter Leede!!

Henk.