RKAVV JO10-1 – Ter Leede JO10-1 Job koning van de assists

RKAVV  JO10-1 – Ter Leede JO10-1, eindstand 4-20

Zaterdag reisde Ter Leede af naar “Sportpark Kastelenring” in Leidschendam. Tegenstander was Rooms-Katholieke Aloysius Voetbalvereniging (RKAVV) JO10-1. Ter Leede Spits Floris was er helemaal klaar voor gezien zijn warming-up.

Maar hij werd niet bereikt want RKAVV middenvelder Kyandro Jangbahadoer onderschepte de bal vanaf de aftrap. Lang kon hij niet profiteren van dit balbezit. Ter Leede middenvelder Sam herstelde zijn fout en stormde meteen op naar het vijandelijke doel, 0-1. Hierna werd Floris wel bereikt, 0-2. Ter Leede draaide de duimschroeven verder aan en beide goalgetters scoorden nogmaal, 0-4. Spits Chris vond het gaatje in de korte hoek, 0-5.  Dit gaatje werd nogmaals gevonden, 0-6. Floris slalomde om zijn tegenstanders heen en zijn schot verdween in de kruising, 0-7. Na 14 minuten zuivere speeltijd hadden zowel de nummer 6 als 7 hun hattrick vol. Ondertussen was RKAVV pas aangekomen bij zijn tweede aanval. Hun eerste corner werd uit de box geranseld door keeper Mats. Maar bij deze poging werd hij wel gepasseerd 1-7. De tweede RKAVV corner werd binnen gekopt, 2-8. Het was Ter Leede verdediger Thymen die de tussenstand bepaalde op 2-9.

In de tweede helft mocht dan eindelijk de Ter Leede topscorer Job zijn opwachting maken. Hij was gepasseerd vanwege een slechte instelling bij de trainingen. Getergd stond hij op het veld. Meteen wilde hij zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Het waren dan wel Floris, Thymen en Sam die wisten te scoren, 2-12. Maar Job verzorgde de assists. Ook RKAVV wist hun aantal doelpunten te verdubbelen, 4-12. Net voor de laatste time out leek Job dan eindelijk zelfs te score. Maar de eerzuchtige Floris wist de bal net voor de doellijn nog te beroeren, 4-13. Ook bij het veertiende doelpunt was de assist weer voor Job, 4-14. Terwijl zijn eigen doelpogingen verzandde in het kunstgras. Hij raakte de kruising en schoot meerdere malen nipt voorlangs. Maar na 16 minuten speeltijd vond de Ter Leede topscorer dan eindelijk zelf te jouchen, 4-16. Toen had hij een assist voor Chris, 4-17. Het achttiende doelpunt die ochtend was een kopbal van   “La saeta rubia” Floris. Daarna weer een assist van Job, 4-19. Net voor het eindsignaal scoorde ook hij nogmaals, eindstand 4-20. Onttroond als “Hattrick” Job was hij deze ochtend de koning van de assists.

Niet vernoemd in het hele verhaal  was het vijftiende doelpunt van Ter Leede. Deze werd opgezet door Tijs. Met een fabelachtige lob zette hij zijn medespeler Sam vrij voor het doel. Die aarzelde geen moment en scoorde niet alleen zijn 6de doelpunt van de ochtend maar ook het honderdste doelpunt van Ter Leede JO10-1 in de Hoofdklasse. Dit ongelooflijk aantal doelpunten is ondertussen zelfs doorgedrongen tot het Kasteel. Met nog 3 competitie rondes te gaan hebben de spelers nog alles in eigen hand om hun hoofdcoach Steven met een mooi kado te laten af te reizen naar de socceroos.