RKAVV JO13-1 – Ter Leede JO 13-1

RKAVV JO-13-1 vs Ter Leede JO -13-1   5-1 ( 3-0)

En zo zijn we weer een week verder en op naar de volgende pot. Tegenstander RKAVV had haar eerste wedstrijd net aan gewonnen met 4-3. Zoals bekend hadden wij onze ouverture verloren. Vandaag de kans om dat recht te zetten. Rosa zit zich nog steeds te verbijten langs de kant ivm een onwillige lies.Gelukkig was Hidde vanuit de D2 overgeheveld om de onvervangbare Rosa te vervangen. Het trainersduo was gehalveerd omdat Melvin in Ter Leede 2 zijn kunsten moest vertonen. Maar goed Thymen is kundig genoeg om dat gat op te vangen en anders is daar altijd nog het Gouden Duo om op terug te vallen.

De opstelling was als volgt.In de goal Mike. Achterin van links naar rechts Jip, Noa, Denzil en Hugo. Middenveld met in de punt naar voren Rowey, op links Ryan en op rechts Tijs. Voorin spits Wessel en op rechts Luan en links Nick. In een heerlijk zomers zonnetje werd er om even over half 11 afgetrapt.

We begonnen sterk en trokken ten aanval. Dit had moeten resulteren in twee corners maar de scheids zag het anders en zo werden twee mogelijkheden ontnomen. In de 8ste minuut liep een RKAVV er onze 16 in. Volgens de scheids werd hij onreglementair gevloerd en werd er naar de bekende stip gewezen. De elf meter trap werd keurig in de hoek geschoten en zo stond de 1-0 op het bord. Daarna bleef de druk van de Leidschendammers aanhouden en we zaten er niet goed bovenop. De 2-0 was daar illustrerend voorbeeld van. In de 16de minuut was er een ingooi halverwege onze helft. De vrije man werd gevonden en hij kon zonder tegenstand van onze kant richting de 16 opstomen. Hij haalde met zijn linker uit en schoot het leder mooi langs de duikende Mike. Vier minuten later mocht de behendige nummer 10 aan onze rechter kant wat mensen uitkappen en al slalommend schoot hij de 3-0 in de touwen. Zelf konden wij daar andere halve kans tegenover stellen. Een voorzet van Luan werd door Nick over geschoten en het was volgens mij Wessel die kleine afzwaaier produceerde.

In de rust werd Luan ingewisseld voor Viggo en kwam Hidde erin voor Hugo.

Met het inbrengen van Hidde kwam er gek genoeg meer rust op het middenveld, De ram in het niets verdween en de ballen werden meer in de voeten aangespeeld. Achteraf gezien was Hidde de man of the match. Ontzettend leuk voor hem natuurlijk maar wel tekenend dat een invaller uit D2 deze titel kreeg opgespeld na het spelen van 1 helft. Het was in de 41ste minuut dat er weer één al slalommend de 4-0 binnen kon lopen. De wil er misschien wel maar het was het allemaal net niet. Gelukkig weet Wessel zichzelf altijd wel een kansje te creëren. Hij pakte in de 45ste minuut de bal af tussen twee verdedigers en hij liet hen zijn hielen zien. Vanaf rand 16 meter verschalkte hij de keeper met een diagonaal geplaatst schot in de verre hoek. 4-1.Daarna gingen we iets meer vooruit voetballen en was er meer rust aan de bal. Dit bracht geen grote kansen met zich mee maar er was een stijgend lijntje te ontdekken. De laatste minuut was voor de Rood witten. Was er eerst nog een mooie redding van Mike bij een 1 op 1 kans, maar vlak daarna lag toch de 5-1 in het mandje. De warrig fluitende scheids floot daarna voor het einde.

Resumerend kunnen we concluderen dat we een matige wedstrijd hebben afgeleverd. En dan mogen we volgende week naar Leiden tegen het lastige UVS.  Zij zijn de trotse koploper in de hoofdklasse F samen met RKAVV en Alphense Boys. Dus na volgende week gaan we spelen tegen onze concurrenten. En zaterdag pakken we bonus punten op Sportpark de Kikkerpolder!

Hidde ontzettend bedankt voor je invalbeurt. We gaan je zeker nog wel een keer terug zien. Ook deze week was er weer een top grens langs het kantje. Mijn complimenten. Waarschijnlijk spreek ik u volgende week weer, maar daar kan een kermis bezoekje Voorhout roet in het eten gooien.

Grt Uw verslaggever.