ROAC 79 D1- Ter Leede D2

ROAC 79 D1- Ter Leede D2 1-1

Na de afgelaste wedstrijd vorige week en de oefenwedstrijd de week daarvoor, die voor de derde keer werd gewonnen van SEV D1 met 4-0, was het nu weer een echte pot tegen de mannen uit Rijpwetering. Tot vandaag stonden zij één plekje hoger dan wij op plek 4. Een plek waar wij graag aan het einde van het seizoen willen staan. De bovenste drie zijn uit zicht. De D2 moest het doen zonder het technisch trio. Zij waren allen op andere velden te vinden. U als trouw verslaglezer weet dan genoeg. Het gouden duo mocht weer plaatsnemen op de bank. Ronald van Gaal en die heerlijk iets wat gezette lekkere blonde.

Helaas konden we niet beschikken over de plots ziek geworden Rowey. Met Luan op de bank werd er afgetrapt op veld 1 onder een heerlijk zonnetje. Vanaf seconde 1 was er één ploeg die aan het voetballen was en dat waren mannen en vrouw van de D2. De ene aanval volgende de andere op, met een dozijn aan corners in de eerste helft. Voor 75% waren deze ook gevaarlijk. Denzil nam telkens stelling op randje 16 om vervolgens Rosa hoekschop over te koppen naast te schieten of in de XXL-armen van de keeper te doen belanden. Denzil was zo in zo de man van de eerste helft want in de eerste minuut gaf hij nog een afgemeten voorzet op spits Wessel maar weer die lange keeper plukte de bal uit de verre hoek. De hardwerkende Ryan had de hakken van zijn schoenen schijnbaar goed ingevet, want ik heb minimaal twee, overigens ook nog zeer functionele hakballen zien maken. Helaas miste hij een teennagel om de voorzet van Nick bij de tweede paal te verwerken tot doelpunt in het lege doel. Het was wachten op de 1-0. Laatste man Denzil stoomde op met de bal aan de voet de middenlijn over passeerde twee man en op een meter of 25 haalde hij verwoestend uit. De keeper had de grootste moeite het leder over te drukken. Na een minuut of 10 kwam de tegenstander voor de tweede of derde keer over de middenlijn. Op links werd bij de achterlijn een voorzet gegeven en twijfel in de verdediging bracht de tegenstander in een luxepositie om het scorebord in werking te zetten. Een frommel goal derhalve maar die tellen ook. 1-0. Na zo’n doelpunt ben je bang dat het inzakt, maar daar was nu geen sprake van. We bleven gaan, Dit met mooi en goed voetbal. Zo’n 5 minuten schudde Nick twee man van zich af en gaf een sublieme steekpass op de sprintende Ryan. De kleinste man van het veld schoot met een prachtige curve de bal vanaf een meter of 20 zo over de grootste man van het veld heen. Een explosie van geluid schalde vanuit de koektrommel (naam tribune aldaar), waar de meegereisde supporters hun onderkomen hadden gevonden. Met deze stand konden we aan de limonade.

In de rust konden we onder het genot van een heerlijk bakkie concluderen dat de stand geen recht deed aan het veldoverwicht met de daarbij bijbehorende kansen. In de tweede helft moest dat wel goedkomen. Het technisch duo had daarvoor een truc speciaal. Na vijf minuten zou de afgesproken wissel Luan in het veld komen. Hij verving partybeest Hugo. Hierdoor schoof de hele opstelling door elkaar want Nick ging rechtsvoor, Luan Linksvoor, Jikke schoof een linie naar achter en Ryan nam de linksback positie over. Maar onze mannen en dame kunnen de verschillende systemen aan, geen probleem.

Luan was heerlijk bezig. De Warmondse baltovenaar dolde zijn tegenstander helemaal gek en gaf een puike voorzet, die helaas net naast werd geschoten. Sinds 2 weken krijgt de D-selectie op vrijdagavond van Emiel Waaier. Tijs probeerde een keer of drie vanaf een meter of 20 het leder erin te rammen. Ze misten nog wat precisie maar met een week of 2 vliegen ze er gewoon in. Dat deze training zijn vruchten afwerpt konden we ook concluderen uit twee schitterende poeiers. De ene was van Wessel die de keeper weg bokste en de andere was een vrije trap van Rosa die de keeper uit de kruising plukte. Dat plukken deed hij meerdere malen bij de verschillende corners. Corner 12 in de tweede helft kopte Denzil in de handen. En zo bleven de kansen en mogelijkheden elkaar opvolgen zonder het gewenste resultaat. De spanning was te snijden en het voetbal van de rood gelen oogstrelend. We wilden de bal er wel in schreeuwen, maar jammer genoeg klonk het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks het fantastische veldspel, misschien wel het beste dit seizoen, hadden we maar met 1 punt in handen. De koppies in de kleedkamer stonden somber. Echte winnaars mentaliteit. Maar goed dat hadden we vorige week ook wel door tijdens het paintball uitje in Hillegom.

Volgende week mogen we thuis tegen SJZ D1. Ze staan 2 plekken onder ons, dus een mooi moment om ze nog verder op afstand te zetten. Of de D2 wederom worden gecoacht door het nu nog ongeslagen duo is even afwachten, maar goed die drie youngsters kunnen er ook wat van.