Rob Zandbergen wil Ter Leede bij de hand nemen “Met deze selectie moeten we goed mee kunnen draaien”

Het artikel met bovenstaande titel is te lezen in het Teylinger Nieuwsblad van 2 augustus 2017. Dit is een uitgave van Buijze Pers te Noordwijk. Rob Zandbergen is te zien links op bovenstaande foto. Vorig seizoen speelde hij nog tegen Ter Leede, toen met FC Rijnvogels in het blauw (Foto: HP ProSportpics ).

Voor het gemak van de lezer van de Ter Leede website hieronder nogmaals de gehele tekst:

Rob Zandbergen had een nieuwe prikkel nodig. De verdediger voelde zich jaren thuis als voetballer in de gemeen te Katwijk. De lin kspoot droeg het shirt van Rijnsburgse Boys en de afgelopen drie jaar resideerde hij op De Kooltuin bij FC Rijnvogels. Quick Boys toonde in de tussentijd nog eens belangstelling, maar Zand-bergen besloot over de gemeente-grens te gaan kijken. Vanaf dit sei-zoen draagt hij het geel-rode shirt van Ter Leede.


Met de Sassenheimers kwam hij zaterdag in actie in een vriendschappelijk duel tegen Magreb ’90. De verdediger was gematigd tevreden over de einduitslag: 0-0. Beide ploegen kregen genoeg mogelijkheden om te scoren, maar slaagden niet in hun missie. In de voorbereiding draait het niet zozeer om de wedstrijd maar meer om het ‘grote proces’. Het inslijpen van automatismen, het fungeren in een nieuw elftal. Ook voor Zandbergen begint dit proces weer opnieuw. nu hij een nieuwe club heeft. Maar de voortekenen zijn goed.
“De sfeer is in ieder geval prima”. start de 27-jarige voetballer. “Het is duidelijk dat het één en ander nog in ontwikkeling is. Daar is ook de voorbereiding voor. In de oefencampagne moet ook de sterkte van het ‘nieuwe’ Ter Leede langzaam zichtbaar worden. Dat is Zandbergen zich terdege bewust van. “Er is veel ervaring weggegaan afgelopen seizoen. Ik moest wel even wennen, omdat ik meestal de jongste ben geweest van het team. Nu is dat omgekeerd en ben ik de oudste”, vervolgt de verdediger. “Hert is een zeer jeugdig team. moet ik je zeggen. De gretigheid en de scherpte straalt ervan af op de trainingen. Dat prikkelt me.” De nieuwkomer van FC Rijnvogels kan op De Roodemolen een belangrijke pion worden. Na het vertrek van spelers als Vincent Ammerlaan, Renee Troost en Mitchell Kappenberg is Zandbergen één van de meest ervaren spelers. In die rol zal Zandbergen één van de spelers zijn die het elftal bij de hand moet nemen. Voor zijn collega in de achterste linie en tevens nieuwkomer Stefan Kraaijvanger (overgekomen van VVSB) lijkt een zelfde voortrekkersrol weggelegd. “Ik weet niet of ik het een voor trekkersrol moet noemen. Duidelijk voor mij is wel dat Stefan ook veel ervaring mee neemt naar Ter Leede. Ik deins niet terug voor zo’n rol en ga de uitdaging met vertrouwen aan. Bovendien heb ik ook nog eens veel zin in het nieuwe seizoen. Met deze selectie moeten we goed mee kunnen draaien.” Hoewel Zandbergen bij FC Rijnvogels als linksback speelde. opteerde hij afgelopen voorjaar voor een plek als centrale verdedigen In een interview vertelde de voetballer dat Ter Leede er hetzelfde over dacht: “Ze denken dat er plek voor mij is in de as.” De verdediger vindt het geen enkel probleem dat Kraaijvanger ook linksbenig is. “Wie er straks centraal achterin staan is nog maar de vraag. Waarom zouden wij niet samen een goed koppel kunnen vormen achterin? Maar uiteindelijk maakt de trainer uit hoe de elf spelers worden geformeerd. Met Stefan had ik gelijk een goede klik. Dat is in ieder geval meegenomen.” De 27-jarige Zandbergen is content met de overstap naar Ter Leede. “Ik ben warm onthaald bij de club. Ik kwam er niet uit met Rijnvogels. dus besloot ik in januari weg te gaan uit Katwijk. Ik ben toen rustig om me heen gaan kijken tot Ter Leede voorbij kwam. De keuze voor mij was toen snel gemaakt.”