Rosa van Gool in landelijke MO14-selectie

Op haar vakantieadres in Portugal ontving Rosa van Gool het beslissende bericht
“Beste speelster,
Hierbij kan ik je melden dat je wordt uitgenodigd deel te nemen aan de DFB U14-juniorinnen-Landerpokal 2018 met de Meisjes o14 Landelijk en dat is een felicitatie waard !!”

Rosa is doorgedrongen tot de landelijke selectie van 16 meisjes onder 14 jaar en zal van woensdag 9 t/m zondag 13 mei haar eerste “interlands” gaan spelen tijdens een toernooi in het Duitse Duisburg.

Het voetbaltalent van Rosa is niemand meer onopgemerkt gebleven. Inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speelster in het JO15-1 team van Ter Leede, dat zich in het debuutjaar in de Hoofdklasse naar een prima plek in de middenmoot heeft gespeeld. Wekelijks houdt Rosa zich staande tegenover jongens die over het algemeen een jaar ouder zijn en eigenlijk kwam de uitnodiging voor JO15-hoofdtrainer Arjan Timmers niet als een verrassing. “Als je de stappen ziet die Rosa dit seizoen heeft gemaakt, kwam het voor mij niet als een verrassing. Van iemand die erg goed was in het bal afpakken, is Rosa doorgegroeid tot een complete middenveldster in het JO15-1 team. Ballen afpakken doet ze nog steeds erg goed, maar dirigeren op het middenveld heeft ze ook steeds beter onder de knie. Aanvallend haar momenten kiezen en aanvoelen wanneer het beter is om de controle te bewaren. De uitnodiging kwam voor mij niet als een verrassing, gekscherend heb ik begin van het seizoen al geroepen dat Rosa het Wilhelmus maar uit haar hoofd moest gaan leren…..”

Rosa zelf, nuchter als altijd, laat vanaf haar vakantieadres in een korte reactie weten “allereerst bijzonder trots te zijn dat zij het Oranje Ned.Elftal shirt mag gaat dragen. Tijdens alle superleuke en leerzame activiteiten van de KNVB, heeft ze vaak tijdens het spelen van de oefenwedstrijden veel goede tips gekregen om nog beter te worden en daarnaast ook weer heel veel andere nieuwe meiden leren kennen”. De uitnodiging voor de landelijke selectie was voor Rosa nog wel even een verrassing “je weet nooit wat voor speelsters de KNVB zoekt. Ik had het natuurlijk wel super erg gehoopt en ben heel blij dat ik bij de laatste 16 zit!”.
Waar dit uiteindelijke allemaal kan gaan eindigen, daar wil Rosa nog niet over na denken. Ze kijkt graag vooruit naar het toernooi in Duisburg waarvan ze hoopt dat het een super toernooi gaat worden, waar ze weer heel veel nieuwe ervaringen mag gaan opdoen en natuurlijk hoopt heel hoog te eindigen in de stand!

Ter Leede is heel trots dat Rosa deze landelijke selectie heeft bereikt en mag gaan spelen in het Oranje shirt voor Meisjes onder de 14 jaar.

Heel veel succes toegewenst Rosa!